Turistička zajednica

Turizam u HNŽ-u zaradio lani 16,3 posto više nego 2015.

Gospodarstvo / Flash | 31. 03. 2017. u 10:36 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U 2016. godini Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije ostvarila je 16,3 posto veći ukupni prihod u odnosu na prethodnu 2015.'', rekao je ministar trgovine, turizma i zaštite okoline HNŽ-a Ajdin Teletović na redovitoj godišnjoj izvještajnoj skupštini Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije.

Otvarajući današnju Skupštinu, ministar Teletović podsjetio je na pravni vakuum zbog nepostojanja Zakona o turističkim zajednicama u Federaciji BiH, zbog kojega su se gotovo sve turističke zajednice našle u nezavidnoj situaciji i smanjile svoje aktivnosti.

''U našoj županiji situacija je potpuno drugačija. Zahvaljujući postojanju županijskog Zakona o turističkim zajednicama i promoviranju turizma, i na temelju njega donesenim uredbama o plaćanju članarine i boravišne pristojbe, te njihovoj sustavnoj provedbi'', rekao je ministar Teletović te naglasio kako nacrti federalnih zakona o turizmu i boravišnoj pristojbi, koji se trenutačno nalaze u javnoj raspravi, ne uvažavaju poštivanje Ustavom utvrđene podjele nadležnosti između Federacije i županije, o čemu su se jasno očitovali kako TZ HNŽ i resorno ministarstvo tako i Vlada HNŽ.

O Izvješću o izvršenju Programa rada i izvršenju Financijskog plana za 2016. godinu govorili su Andrija Krešić, ravnatelj Glavnog ureda i Semir Temim, pomoćnik ravnatelja, dok je Izvješće Nadzornog odbora predstavila Šemsa Bajrović.

Kako je priopćila Vlada HNŽ-a, Krešić i Temim posebno su naglasili provedene promotivne aktivnosti realizirane kroz sudjelovanje na sajmovima i proizvodnju multimedijalnih materijala, što je bilo moguće samo zahvaljujući povećanim prihodima u 2016. godini.

Kopirati
Drag cursor here to close