sezona

Turistička sezona u Počitelju počinje sljedeći mjesec

Gospodarstvo / Flash | 28. 05. 2016. u 10:11 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turistička organizacija općine Čapljina i ove godine očekuje stotine tisuća posjetitelja u povijesnom  gradiću Počitelj.

Iz tog općinskog odjela su kazali da će sezona početi naredni mjesec i trajat će do kraja listopada, a u tom periodu bit će upriličene brojne kulturne aktivnosti.

Tradicionalno, najviše turista očekuju iz Hrvatske, a do sada su brojni bili i Italijani, Španjolci, Nijemci te Francuzi.

''Pojedinačne goste i turiste ne brojimo, a u okviru organiziranih posjeta tijekom sezone Počitelj posjeti oko 130.000 ljudi'', naveli su iz Turističke organizacije općine Čapljina.

O točnom broju, dodaju, teško je govoriti jer se od sredine devedesetih godina ulaz ne naplaćuje. Stoga, organizacija koja vodi takvu evidenciju ne raspolaže tačnim podacima, a nadaju se da će Općina putem svojih službi urediti tu oblast.

U Počitelju su već u tijeku pripreme za sezonu. Domaćini uređuju ugostiteljske objekte, terase, suvenirnice i usputne štandove, a kao i ranijih godina gostima i turistima će biti ponuđeno od voća do umjetnina.

Također, planirano je održavanje predstava, izložbi, kolonija te raznih projekcija. Počitelj, hercegovačko mjestašce satkano od kamena, smješten je pored magistralnog puta M-17 Sarajevo-Mostar-Čapljina, tri kilometra sjeverno od Čapljine.

Na liticama iznad Neretve dominiraju srednjovjekovne utvrde ispod kojih se nalazi naselje. Počiteljom dominiraju orijentalni građevinski stilovi, koji s mješavinom mediteranskog stila daju ovom naselju posebnu dimenziju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close