Ulaganje u BiH

Turci zainteresirani za radove na Koridoru 5C

Gospodarstvo / Flash | 27. 02. 2017. u 18:04 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turske kompanije zainteresirane su za radove na Koridoru 5C, rečeno je danas između ostalog na sastanku premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića i prvog savjetnika predsjednika Republike Turske Jalčina Topčua.

Naime kako je priopćeno iz Vlade FBiH na sastanku  je istaknut značaj daljeg razvoja dobrih bilateralnih odnosa dviju izuzetno prijateljskih zemalja kako na političkom, tako i na ekonomskom planu. Posebno je naglašena potreba otvaranja prostora za privlačenje turskih ulagača u BiH i stvaranje uvjeta za što veću trgovinsku razmjenu koja je sada gotovo izbalansirana.

Dio razgovora odnosio se i na poslovanje turskih tvrtki u BiH Naton Hayat i Šišedžam koje su među deset najvećih izvoznika iz Bosne i Hercegovine. Kao jedna od bitnih stvari u proširenju ekonomske suradnje naglašena je zainteresiranost turskih tvrtki za radove na infrastrukturnim projektima, posebno na Koridoru Vc. Bilo je riječi i o izgradnji brze ceste od Beograda do Sarajeva, čiju trasu treba odrediti što prije kako bi i radovi mogli početi, navedeno je u priopćenju.

''U Turskoj imate iskrenog prijatelja i svakako da se trebamo susretati što više i češće, kako bismo još više produbili naše prijateljstvo i suradnju'', rekao je Topču i izrazio nadu da će ovakvi susreti biti sastavni dio ukupnih odnosa dviju zemalja.

Naime, Novalić se danas u Vladi FBiH sastao s Topučom, njegovim suradnicima i predstavnicima Turskog veleposlanstva u BiH. Savjetnik turskog predsjednika je, kako je priopćeno iz Vlade, prenio pozdrave i poruku Redžepa Taipa Erdogana. Susretu je nazočio i direktor Ureda premijera Samir Iskrić.

Kopirati
Drag cursor here to close