Dennis Gratz

Trgovce koji prodaju vlastite poljoprivredne proizvode osloboditi poreza

Gospodarstvo / Flash | 07. 06. 2017. u 13:19 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik Naše stranke u Parlamentu Federacije BiH Dennis Gratz uputio je amandman na Prijedlog zakona o izmjena i dopunama Zakona o unutrašnjoj trgovini, predloživši da se trgovci koji na tržnicama i otvorenim prostorima prodaju vlastite poljoprivredne proizvode izuzmu od fiskalizacije.

''Važno je da odredba u Prijedlogu ovog zakona koja obvezuje trgovce da naplaćuju svoje proizvode putem fiskalne kase sadrži izuzetak za one trgovce koji prodaju vlastite poljoprivredne proizvode na tržnicama i otvorenim prostorima. Ti ljudi većinom prodaju robu kojoj brzo ističe rok jer se radi o poljoprivrednim proizvodima, pa je potrebno omogućiti da mogu varirati u cijenama tijekom radnog dana. Također, izuzimanjem od fiskalizacije trgovci na pijacama bi se i oslobodili administrativnih troškova i procedura, a njihovu evidenciju bi propisao provedbeni akt'', rekao je Gratz.

Dodaje da su u Hrvatskoj na sličan način riješili ovaj problem.

''Ako bi se usvojio ovaj amandman, trgovci na tržnicama bi mogli, naprimjer, jeftinije prodavati robu pred kraj radnog dana, što bi umnogome smanjilo propadanje njihove robe i omogućilo bolju prodaju poljoprivrednih proizvoda. Nadam se da će na sljedećoj sjednici zastupnici pokazati razumijevanje za te ljude i da ćemo zajedno donijeti odluku koja će pomoći njihov posao i dodatno potaknuti poljoprivrednu proizvodnju'', kazao je Gratz, priopćeno je iz Naše stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close