Sezona

Trebinje krcato turistima: Broj noćenja skočio za 17 posto

Gospodarstvo / Flash | 31. 07. 2017. u 08:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Broj noćenja u Trebinju za prvih šest mjeseci ove godine povećan za čak 17 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Kako je za Dnevni avaz rekao Žarko Vice, viši stručni suradnik u Turističkoj organizaciji Trebinje, u gradu podno Leotara zabilježeno je 27.236 prijavljenih noćenja, a ovaj broj je vjerojatno daleko veći, jer postoji veliki broj smještajnih kapaciteta koji nisu registrirani.

''Skoro 63 posto su inozemni turisti, dok skoro 37 posto otpada na domaće. Situacija je manje-više slična kada je u pitanju struktura zabilježenih noćenja, dominiraju turisti iz Turske, Srbije, južne Koreje, Grčke i Crne Gore'', rekao je Vico.

Dodao je kako u velikom broju jednodnevnih organiziranih posjeta dominiraju turisti iz Rusije, Crne Gore i Srbije.

''Od ove godine novina su posjete turista iz Poljske i Austrije i Francuske'', rekao je te dodao kako je zaveden red i u oblasti vođenja turista i prezentiranja ljepota grada, jer u Trebinju ima i veliki broj licenciranih vodiča.

''Prethodnih godina dominanatan je bio vjerski turizam, a ove godine je veliki broj gostiju pokazao zanimanje za avanturizam'', ističe Vico.

Kaže kako turiste sve više i razna kulturna događanja u Trebinj u kojima obiluju ljetni mjeseci, poput Festivala festivala, Gitarijade Mostok, Trebinjskih dana fotografije...

''U planu nam je da produžimo turističku sezonu, da određeni dio kulturnih događanja plasiramo i izvan ljeta, odnosno u listupadu i studenom'', rekao je Avazu Vico i dodao kako ipak sve zavisi od vremenskih prilika.
Avaz navodi kako je u Trebinju za skoro 150 kreveta povećan i broj registriranih smještajnih kapaciteta, a do kraja kolovoza očekuje se otvorenje još jednog hotela u središtu grada, čime će se dodatno povećati broj registriranih ležajeva.

Vico je rekao kako veliki problem stvaraju gužve na granici s Hrvatskom i Crnom Gorom, jer da nije toga, vjerojatno bi i broj gostiju u Trebinju bio veći.

Kopirati
Drag cursor here to close