Gotov projekt

Trebinje dobilo novi autobusni kolodvor

Gospodarstvo / Flash | 06. 10. 2014. u 11:12 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trebinjci će u utorak konačno dobiti moderan objekat autobusnog kolodvora. Nakon osam godina čekanja, umjesto sa stajališta uz gradski park, autobusi će napokon kretati sa pravih perona. "Grad je upotpunosti financirao izgradnju koja je počela 2012. godine. Organizaciono, autobusni kolodvor će funkcionirati kao javna ustanova", rekao je gradonačelnik Slavko Vučurević.

On je još jednom ponovio da je Trebinje nepotrebno i aljkavošću prethodne vlasti izgubilo stari objekat autobusnog kolodvora. "Nije bilo nikakve potrebe da se zgrada zatvori, mogla se renovirati sa oko 200.000 KM i grad bi na taj način uštedio oko 2 milijuna KM. Mislim da će doći vrijeme da se utvrdi zašto se to dogodilo", istaknuo je Vučurević.

Novi autobusni kolodvor imat će dolazni peron, osam polaznih i pet perona na čekanju. Pored toga, u okviru kolodvora bit će restoran, poslovni prostori i drugi prateći sadržaji. Autobusi će se na glavnu prometnicu priključivati sa istočne strane objekta, dok se na zapadnoj strani nalazi parking za dolazak autobusa.

Prva faza izgradnje koštala je 1.175.000 KM, dok je za drugu izdvojeno 700.000 KM. Druga faza izgradnje počela je krajem lipnja ove godine, a izvođač radova je bila firma 'Porobić' iz Trebinja. Svečano otvaranje je u utorak u 11 sati, navodi radio Trebinje.

Kopirati
Drag cursor here to close