Problem sive ekonomije

Treba jačati ekonomsko-potrošački patriotizam

Gospodarstvo / Flash | 11. 01. 2017. u 14:34 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno ministarstvo trgovine i Gospodarska komora Zeničko-dobojske županije u Zenici su organizirali javnu raspravu o nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutarnjoj trgovini u FBiH, javlja Fena,

Radi se o Zakonu kojim se značajno reguliraju obveze poslovnih i drugih subjekata u oblasti trgovine, a izmjene ovog Zakona proistekle su iz potreba usklađivanja s propisima Europske unije.

''Cilj je, između ostalog, rješavanje problema sive ekonomije, kao i otklanjanje barijera za pristupanje Svjetskoj trgovinskoj organizaciji'', kazao je savjetnik federalnog ministra trgovine Aner Begić.

Predložene izmjene ovog Zakona predviđaju ukidanje člana koji je precizirao "sudjelovanje 40 posto domaćih proizvoda na policama velikih trgovačkih lanaca", ali ovaj član bio je teško provodiv, jer nije bilo metoda za utvrđivanje i kontrolu sudjelovanja domaćih proizvoda u velikim trgovinama.

U raspravi je istaknuto da se trebaju provoditi aktivnosti na jačanju ekonomsko-potrošačkog patriotizma i promociji domaće proizvodnje. Javna rasprava o izmjenama Zakona o unutrašnjoj trgovini nastavit će se razgovorima na području Tuzle, Mostara i Sarajeva.

Kopirati
Drag cursor here to close