Šefik Džaferović

Traži se novi model za trošarine

Gospodarstvo / Flash | 23. 05. 2017. u 14:04 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pokušat će se pronaći prihvatljiv model trošarina jer su one, prema mišljenju stručnjaka, u interesu građana i podizanja njihovog standarda'', rekao je predsjedavajući Zastupničkog doma Šefik Džaferović.

Govoreći o neusvajanju poslovnika Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Džaferović je rekao da se dio političara iz BiH ponaša kao da Bosna i Hercegovina prima Europsku uniju u svoje članstvo a ne obrnuto.

Predsjedavajući Doma naroda Bariša Čolak ukazao je na potrebu da se problemi rješavaju u ovoj godini jer je iduća godina u Bosni i Hercegovini izborna i bit će neusporedivo teže pronaći svima prihvatljiva rješenja. Po njemu, problem predstavlja i činjenica da je već sada upitna parlamentarna većina.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Safet Softić istaknuo je da nije upitna volja građana za članstvom u EU ali da su prisutne tenzije zbog kojih se naš put usporava. Konkretno je spomenuo referendum, polemike o dana RS, zatim reviziju presude Međunarodnog suda u Haagu kao i u novije vrijeme problem trošarina.

Predsjedavajući Zajedničke komisije za europske integracije Nikola Lovrinović za početak lipnja najavio je konferenciju na kojoj će biti sagledano sve što je Bosna i Hercegovina i njena tijela uradili nakon potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Kopirati
Drag cursor here to close