Divlja deponija

Tone smeća u naselju Zgoni, gradskoj inspekciji vezane ruke

Gospodarstvo / Flash | 01. 09. 2014. u 08:57 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mostarskom naselju Zgoni ispred napuštene zgrade tepih centra gomila se smeće i građevinski otpad, no gradskoj inspekciji su vezane ruke.

Naime, stanovnici naselja Zgoni 2 su podnijeli prijavu Službi za inspekcijske i kaznene poslove Grada Mostara, no gradska inspekcija trenutno ne može ništa učiniti jer se radi o privatnom posjedu.

''Stanovnici naselja Zgoni su podnijeli zahtjev vezano za odlaganje smeća na toj lokaciji, međutim te površine se vode kao privatne i nad njima nadležnost nema komunalni inspektor. Naime, komunalni inspektor provodi jednu odluku o komunalnom redu po zakonu o komunalnim djelatnostima, međutim taj se zakon najvećim dijelom odnosi na javne površine'', rekla je za Bljesak.info Marina Čuljak iz Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara.

Čuljak je objasnila kako su sporne površine privatizirane, te one nisu u nadležnosti komunalne inspekcije.

''Ima jedan članak koji kaže kako privatne osobe trebaju održavati svoje prostore koji su okrenuti ka javnoj površini, međutim kada idete u detalje, ovo područje nije direktno okrenuto ka javnoj površini'', rekla je Čuljak i dodala kako inspekcija može djelovati tek onda kada je nešto precizno definirano određenim člankom.

Zbog toga što su inspekciji za sada vezane ruke, stanovnici okolnih naselja samo mogu bespomoćno promatrati kako se na spomenutim lokacijama odlaže sve više smeće.

Kopirati
Drag cursor here to close