U jugoistočnoj Europi

Tomislavgrad će imati najvećeg proizvođača kablova u jugoistočnoj Europi

Gospodarstvo / Flash | 10. 01. 2017. u 12:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvornica kabela Tomislavgrad i Elka činit će najvećeg proizvođača kablova u jugoistočnoj Europi. TKT izvozi u 20 zemalja svijeta, raste preko 20% svake godine što je plan i za sljedeću godinu.

''Ovaj ambiciozni rast će biti omogućen kroz sinergijski nastup sa Elkom. Elka će u sljedećem razdoblju biti oslonac za dalji razvoj i širenje u oblasti industrije kablova. Radi se o vodećoj kompaniji za proizvodnju kablova u regionu i sa tradicijom od 90 godina, Elka predstavlja ogroman potencijal i referencu za širenje na tržištu. Koristeći prednosti sinergije te konsolidirani i zajednički nastup, Tvornica kabela Tomislavgrad i Elka predstavljat će vodećeg proizvođača u ovoj oblasti. Jedinstveni portfelj proizvoda niskog, srednjeg i visokog napona značajna su komparativna prednost te će pridonijeti povećanju tržišnog udjela u Europi, a svakako i otvaranju novih tržišta u razvoju. Uz bogatu povijest Elke, 'know how' i moderne tehnologije te snagu Prevent Grupacije na industrijskoj sceni Europe, vjerujemo da ćemo zadržati trenutne velike kupce ali i ostvariti značajne nove ugovore'', rekao je Adnan Teletović, direktor Tvornice kabela Tomislavgrad.

Kako prenosi Prevent.ba obje kompanije zajedno zapošljavaju do 350 uposlenih, a nova zaposljenja će biti povezana s novim projektima i investicijama. 

Trenutni kapaciteti Elke su 28.000 tona gotovih proizvoda, dok TKT godišnje može da proizvodi do 20,000 tona čiji proizvodi se plasiraju na tržišta u cijelom svijetu. 

''Naši proizvodni procesi obuhvaćaju sve korake od same pripreme proizvodnje, grubog izvlačenja žice, použavanja i izoliranja. Prateći visoke standarde kvaliteta na većini proizvoda se prije pakiranja nanosi plašt u cilju zaštite od mehaničkih i vremenskih oštećenja. Pored toga imamo i pogone za proizvodnju PVC granulata i gume koji se koristi u procesu izolacije. Asortiman koji se proizvodi u obje tvornice je dosta širok i pokriva segmente niskog, srednjeg i visokog napona, kao i telefonije, rudarskih i kablova za željeznice'', objašnjava Teletović.

Elka i TKT zajedno posjeduju izuzetno kvalitetnu radnu snagu, industrijsku kulturu te je potrebno, smatra Teletović, sve zajedno podići na još veći nivo kada je u pitanju korporativno upravljanje.

''Cilj je da se proširi suradnja sa postojećim kupcima, a radimo i na otvaranju novih tržišta. Ono što je svakako ključno u sljedećem razdoblju jeste integracija, ne samo proizvodnih procesa nego i visokih standarda u poslovanju'', objašnjava Teletović.

Kopirati
Drag cursor here to close