48 mil eura

Todorić prodao Staniću Sarajevski kiseljak, Jamnicu i Mladinu

Gospodarstvo / Flash | 24. 12. 2013. u 07:17 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivica Todorić, prvi čovjek Agrokora, vlasniku Stanić grupe, Svjetlanu Staniću, prodaje dio proizvodnje u Jamnici, Mladini i Sarajevskom kiseljaku, piše Jutarnji list.

Ovo je prvi put da se Agrokor rješava jednog od svojih najjačih brendova, a vrijednost transakcije je neslužbeno 48 milijuna eura.

Odluka Stanić grupe da preuzme Agrokorovu proizvodnju sokova ne čudi s obzirom na to da se još prije dvije godine natjecala za kupovinu slovenskog Fructala, koji je na kraju kupio Nectar.

Stanić grupa već neko vrijeme planira proizvodnju sokova bez obzira na neuspjeh s Fructalom.

Kad je riječ o Todorićevom koncernu, iznenađujuće je da najveći preuzimatelj u regiji nešto prodaje, ali u kontekstu akvizicije Mercatora, za koji Agrokor treba uskoro zatvoriti financijsku konstrukciju, sve postaje jasnije.

Sredinom prošlog tjedna Agrokor je prikupio čak 67 milijuna eura od nekretninskog fonda W. P. Carey za pet velikih Konzumovih objekata koji su prema modelu ’sale and lease back’ potom unajmljeni na 20 godina.

Prije nekoliko dana u Sloveniji su se opet pojavile medijske špekulacije da Agrokor ne može pribaviti novac za kupovinu Mercatora, za što mora osigurati 452 milijuna eura.

U Agrokoru su takve informacije demantirali, a najnoviji Agrokorovi potezi pokazuju da je u manje od tjedan dana bez ikakvih banaka skupio čak 115 milijuna eura, što samo govori o njegovoj snazi, a što nikako ne odgovara protivnicima prodaje Mercatora u Sloveniji.

Kopirati
Drag cursor here to close