Stranačko rukovođenje

Tanović: Spas za mostarski aerodrom leži u novom rukovodstvu

Gospodarstvo / Flash | 14. 03. 2017. u 13:51 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su objavljeni podaci Direkcije za civilnu avijaciju Bosne i Hercegovine o broju putnika na aerodromima u BiH u prošloj godini, iz Naše stranke u Mostaru istaknuli su da se još jednom potvrdilo da je mostarski aerodrom u najvećim problemima zbog stranačkog rukovođenja.

"Ne samo da je aerodrom imao za 30 posto manji broj putnika nego u ranijoj godini, nego su ovim službenim podacima dokazani ponovljeni lažni navodi rukovodstva aerodroma koji su u više navrata probali obmanuti javnost predstavljanjem lažnih podataka o prometu putnika. Mostarski aerodrom umjesto da bude lider u regiji, zbog svog položaja, turističkog potencijala uže regije, kao i broja bh. dijaspore koja gravitira ovom kraj, bilježi mizeran broj putnika i mi zaista ne znamo što se treba dogoditi da njegovi osnivači shvate da ovaj način kadroviranja njegovog menadžmenta ovu stratešku kompaniju za cijelu Hercegovinu vode u propast. Dok eminentni profesor Vjekoslav Domljan kaže da bi aerodrom morao bez problema imati godišnje 600 tisuća putnika, on ne ostvaruje niti desetinu od tog broja'', kazao je Tarik Tanović, potpredsjednik Gradskog odbora Naše stranke u Mostaru.

U Našoj stranci u Mostaru ističu da najavljivani dolazak niskotarifnih kompanija neće značiti mnogo, ako sve ostalo ostane isto, priopćeno je.

''Stranačka podobnost prilikom zapošljavanja već je ovu zemlju dovela na posljednje mjesto u Europi, po mnogim parametrima, ali ako treba spasiti i ono što nije potpuno propalo, onda bi hitno trebalo dovesti neko rukovodstvo, koje za početak neće varati javnost iznošenjem lažnih podataka, a koje bi za razliku od ovog sadašnjeg i znalo kako se vodi jedna takva javna tvrtka'', zaključio je Tanović.

Kopirati
Drag cursor here to close