Sastanak u Mostaru

Svjetska banka spremna podržati agrarni sektor Mostara

Gospodarstvo / Flash | 14. 07. 2017. u 11:18 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu završetka mandata direktorice Svjetske banke za BiH Tatiani Proskuryakovoj, u četvrtak je u sjedištu te banke u Sarajevu upriličen prijem za predstavnike Grada Mostara.

U razgovorima koji su vođeni tom prigodom analizirani su svi zajednički napori koje su Svjetska banka i Grad Mostara uradili u proteklom razdoblju kroz realizaciju značajnih projekata, od obnove Starog mosta i stare gradske jezgre, zatim projekata vodoopskrbe, izgradnje pročistača za kanalizacijski sustav te projekta zbrinjavanja krutog otpada, priopćeno je iz Ureda za informiranje Grada Mostara.

Konstatirano je da je kod realizacije spomenutih projekta bilo dosta prepreka ali su uz veliko razumijevanje Svjetske banke i angažman gradske administracije svi oni uspješno okončani i stavljeni u planiranu funkciju.

Iskazana je spremnost da se i trenutno aktualan projekt instaliranja pročistača procjednih voda na deponiji Mostar uspješno završi i stavi u funkciju u svom punom kapacitetu, čime će se maksimalno zaštiti sve podzemne vode, ali i rijeka Neretve i Jadransko moro što je globalni cilj tog projekta.

Razgovaralo se i o budućoj suradnji sa Svjetskom bankom te je iskazana spremnost da se osigura konkretna tehnička potpora za cjelovito i učinkovito rješavanje tretmana krutog otpada u Mostaru u čemu je već prisutna potpora švedske organizacije SIDA i konzultanata Svjetske banke.

Također je iskazana potreba da se i kroz Svjetsku banku iznađu mogućnosti osiguranja tehničkih pretpostavki da Mostar kao izrazito turistički centar dobije sve preduvjete i elemente "pametnog grada" kako bi to bio doprinos i bržem gospodarskom razvitku u oblasti turizma i pratećih djelatnosti.

Istaknuta je spremnost da se Svjetska banka uključi u potporu poticaja agrarnom sektoru na području cijele regije Mostara.

Proskuryakov će budućem direktoru Svjetske banke za BiH inicirati održavanje operativnog dogovora u Mostaru o svim potencijalima Svjetske banke koji mogu doprinijeti ekonomskim projektima razvoja Grada Mosta kao faktora sveukupne integracije.

Predstavnici Grada Mostara uputili su iskrene želje za uspješan rad Proskuryakove na novim poslovima, uz uvjerenje da će i s budućim direktorom i osobljem Svjetske banke Grad Mostar imati potrebno razumijevanje i potporu kroz realizaciju započetih ali i novih razvojnih projekta, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close