Samo po džepu

Sve za MMF: Usvojen Zakon o akcizama

Gospodarstvo / Flash | 28. 03. 2017. u 10:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici podržalo Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama.

Predloženim zakonskim prijedlogom predviđa se povećanje trošarina na gorivo za 15 feninga po litru, što je bio jedan od uvjeta za nastavak aranžmana s MMF-om.

Nakon što je 24. ožujka istekao rok za ispunjavanje obveza za nastavak aranžmana, MMF je taj rok produžio do 31. ožujka.

Ministar financija RS-a Zoran Tegeltija izrazio je zadovoljstvo jer je Vijeće ministara podržalo Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama te očekuje da to uradi i parlament BiH, u roku koji je određen.

''Time je Vijeće ministara BiH napokon ispunilo svoje obveze kao prethodne mjere iz Pisma namjere'', rekao je Tegeltija.

Ne zanima ih, kaže, tko je u Vijeću ministara i parlamentu BiH glasovao za te dokumente, jer ono što je dogovoreno mora biti ispoštovano.

Tegeltija je naveo da su usvojenim izmjenama i dopunama Zakona o agenciji za osiguranje depozita BiH otklonjene sve sporne točke o kojima je bilo dilema vezano za prijenos nadležnosti kada da je u pitanju nadzor nad poslovanjem banaka.

''Vlada RS-a je u pregovorima s Agencijom za osiguranje depozita BiH otklonila sve sporne tačke koje su se nalazile u prvom nacrtu ovog zakona'', tvrdi Tegeltija.

Nada se da će ovi akti biti usvojeni u državnom parlamentu, što je uvjet za nastavak aranžmana BiH s MMF-om.

Kopirati
Drag cursor here to close