Šarović

Svatko radi po svom, što odbija investitore u BiH

Gospodarstvo / Flash | 26. 06. 2015. u 14:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je da je ekonomska suradnja entiteta u Bosni i Hercegovini slaba i sporadična, bez kontinuiteta i predvidljivosti. U intervjuu za Poslovne novine, Šarović je istaknuo da entiteti nedovoljno rade na usklađivanju propisa, te da svako radi po svom što odbija investitore.

Komentirajući stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH Europskoj uniji rekao je očekuje da će BiH od toga imati više direktnih i indirektnih ekonomskih i političkih koristi, jer je to pozitivan znak za potencijalne investitore i poslovne partnere iz Europske unije, ali i iz drugih zemalja.

Upitan šta će Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH učiniti u narednim mjesecima na unaprjeđenju ekonomskih odnosa BiH s inostranstvom, posebno zemljama regije, najavio je smanjenje barijera i daljnji rad na pojednostavljenju i pojeftinjenju procedura u trgovinskim odnosima sa zemljama CEFTA, što bi trebalo rezultirati boljim trgovinskim odnosima na tom važnom tržištu.

Poslovne novine će 1. srpnja upriličiti ovogodišnji izbor 100 najvećih u gospodarstvu BiH i panel diskusiju fokusiranu na Sporazum o stabilizaciji i pridruživanje BiH Europskoj uniji na kojoj će ministar Šarović biti jedan od panelista.

‘’ Smatram da se poslovni uspjesi i rezultati najboljih kompanija malo koriste i valorizuju u javnosti. Njihova dostignuća malo se koriste, promoviraju i publikuju, a trebali bi biti obrazac za druge. Slike uspješnih trebale bi biti u javnosti mnogo češće, nego neuspješnih. Kod nas je to obrnuto, pa prosječan građanin skoro da i ne zna da u našem društvu ima mnogo uspješnih kolektiva i menadžera ‘’, rekao je Šarović.

Kopirati
Drag cursor here to close