Svaki stanovnik HNŽ-a dnevno proizvede kilogram otpada
367 kg godišnje
OBJAVA: Subota, 17. lipnja 2017. 20:23
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Smeće mostar
0

Navedena količina otpada podrazumijeva otpad iz kućanstava, administrativnih objekata, trgovine i uslužnih djelatnosti koji prikupe komunalna poduzeća

Svaki stanovnik Hercegovačko-neretvanske županije svaki dan proizvede po jedan kilogram otpada. Godišnja proizvodnja komunalnog otpada u HNŽ-u iznosi 367 kilograma po stanovniku, piše Večernji list.

Navedena količina otpada podrazumijeva otpad iz kućanstava, administrativnih objekata, trgovine i uslužnih djelatnosti koji prikupe komunalna poduzeća, navodi se u dokumentu ''Ocjena zdravstvenog stanja stanovništva za 2016.'' koji je izradio Zavod za javno zdravstvo HNŽ-a.

Odvoz otpada Pokrivenost jednog područja prikupljanjem otpada izravno upućuje na produkciju komunalnog otpada na tom području. Komunalna poduzeća ne pokrivaju sva kućanstva odvozom otpada, tako da jedan dio otpada završi na neuređenim/divljim (ilegalnim) odlagalištima, piše Večernjak.

Prema podacima iz komunalnih poduzeća, oko 75% kućanstava na području HNŽ-a obuhvaćeno je uslugom odvoza čvrstog komunalnog otpada. To su uglavnom kućanstva iz urbanih i jednog dijela ruralnih područja.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.