Gospodarske teme

Stier: Rusija cijeni što hrvatska Vlada pokušava stabilizirati Agrokor

Gospodarstvo / Flash | 24. 05. 2017. u 19:54 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier izjavio je u srijedu, po povratku iz Moskve i nakon sastanka s ruskim šefom diplomacije Sergejem Lavrovom, da postoji razumijevanje da je u Bosni i Hercegovini ključna stabilnost koja se ostvaruje poštivanjem jednakopravnosti triju konstitutivnih naroda.

Također je rekao da je izvijestio hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da je s ruske strane "dobivena potpora za rješavanje pitanje plinofikacije rafinerije u Bosanskom Brodu što će umnogome pomoći kvaliteti zraka u Slavonskom brodu".

Kada su u pitanju odnosi između Rusije i Hrvatske, kazao je kako je otvorena nova faza u dijalogu dviju zemlja.

"Jučer smo otvorili jednu novu fazu u dijalogu s Ruskom Federacijom, a Hrvatska u taj dijalog ulazi kao članica Europske unije i NATO-a, ali koja uvažava ulogu Ruske Federacije", rekao je Stier, prenosi Hina.

Podsjetio je da je od zadnjeg posjeta nekog hrvatskog ministra vanjskih poslova Rusiji proteklo 11 godina.

"Bila je jedna velika pauza, a mi sada doista počinjemo s jednom novom fazom u dijalogu s Ruskom Federacijom", istaknuo je Stier.

Na pitanje o mogućem posjetu ruskog predsjednika Vladimira Putina Hrvatskoj Stier je rekao da je dogovoren "hodogram susreta na visokoj razini", no, kako je rekao, "ne bi ulazio u sve detalje", a o svakom će se posjetu pravodobno izvijestiti.

Stier je ponovio kako ruska strana uvažava što hrvatska vlada čini u svrhu stabilizacije koncerna Agrokora.

Kopirati
Drag cursor here to close