Agencija za statistiku

Statistika kaže kako bilježimo rast

Gospodarstvo / Flash | 29. 12. 2015. u 10:45 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u BiH u studenom ove godine bilježi rast od 0,6 posto u usporedbi s listopadom, te rast od 2,7 posto u odnosu studeni 2014.

Agencija za statistiku BiH je objavila da je proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju u studenom, u odnosu na listopad, veća za sedam posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za četiri posto, intermedijarnih proizvoda za 1,5 posto, dok je proizvodnja energije manja za 1,4 posto, a kapitalnih proizvoda manja za 7,2 posto.

U studenom ove godine u odnosu na isti mjesec prošle godine, proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju veća je za 37,3 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 13,9 posto, intermedijarnih proizvoda za 5,4 posto, dok je proizvodnja energije manja za 0,3 posto, a kapitalnih proizvoda za 13,4 posto.

Za područja klasifikacijske djelatnosti BiH 2010. desezonirana industrijska proizvodnja u studenom u usporedbi sa listopadom, bilježi rast u području proizvodnje i snabdijevanja električnom energijom i plinom za 0,8 posto, prerađivačke industrije za 0,3 posto, dok je u području vađenja ruda i kamena zabilježen pad za 2,5 posto.

U studenom ove, u usporedbi sa istim mjesecom prethodne godine, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, bilježi rast u području prerađivačke industrije za 7,7 posto, dok se u području proizvodnje i snabdijevanja električnom energijom i plinom bilježi pad za 1,2 posto, te vađenju ruda i kamena za 3,8 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close