Drama

Stanić: Vlada je odbila sve naše prijedloge za Feroelektro

Gospodarstvo / Flash | 22. 10. 2014. u 11:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vlada Federacije BiH, odnosno Agencija za privatizaciju FBiH slučaj Feroelktro je ispolitizirala i nije riješila, iako Sa Dagitim ima presudu Vrhovnog suda da je privatizacija legalna i izvršena po propisima'', naveo je u svojem priopćenju za Bljesak.info Goran Stanić, predsjednik Nadzornog odbora Feroelektro d.d..

Stanić kaže kako ''potaknut cjelokupnom situacijom oko Feroelektra d.d. i pristranim objavljivanjem mnogih medijskih kuća, želi reći da mu je izuzetno žao što djelatnici Feroelektra u ovom trenutku ne mogu ostvariti svoje osnovno ljudsko pravo na rad''.

''Više od 100 puta smo pisali Agenciji za privatizaciju i Vladi FBiH da se riješi slučaj Feroelektra, te davali rješenja i prijedloge da Vlada FBiH imenuje svoje rukovodstvo a da se nastavi Sudski spor oko obeštećenja , na što nikada nismo naišli na razumijevanje, odnosno svaki nas prijedlog za rješavanje statusa radnika je odbijen'', rekao je Stanić.

''Još jednom bih želio iskazati žaljenje za grupu djelatnika koji ne dobivaju plaću iako cijelo vrijeme nisu dolazili na posao sa stalnim zahtjevima da se Stanići istjeraju iz Feroelektra naveo je predsjednik Nadzornog odbora tvrtke koja posljednjih dana diže veliku medijsku prašinu.

Naime, proteklih je sedam nada ''nekoliko nepoznatih osoba iznosilo materijal iz direkcije poduzeća Ferolektro d.d. Sarajevu u središtu grada, to su radili kroz rupu koju su iskopali na ulici pored poduzeća''.

Iako je policija obišla spornu rupu i iako su mediji napisali kako je upravo policija obećala da će probijeni dio ulice ponovo asfaltiran nema informacija tko su ljudi i što je odneseno te odneseno.

Iz Ferolektra su pojedinim medijima rekli kako smatraju da su te osobe iz Stanić Investa koji je ranije imao kupoprodajni ugovor s Feroelektrom.

Predsjednik Sindikata Feroelektra Senad Smajić je rekao medijima kako je za sedam dana iz Feroelektra izvučeno sedam kamiona materijala po 20 tona. Radnici Feroelektra plaću nisu primili 27 mjeseci.

Inače, Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovini podnijela je posebnom Odjelu za organizirani kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH Izvještaj o postojanju osnova sumnje o počinjenim kaznenim djelima protiv Gorana Stanića i grupe osoba u Feroelektru d.d. Sarajevo, Stanić-Investu d.o.o. Kreševo i s njima povezanim društvima.

U izvještaju se navodi kako je riječ o osobama za koje se sumnja da su poduzimali radnje koje su dovele do financijskog obezvrjeđivanja kompanije Feroelektro d.d. Sarajevo i za koje se smatra da postoje osnovi sumnje o počinjenju kaznenog djela organiziranog kriminala, prevare, krivotvorenja službene isprave, zloupotrebe položaja i ovlaštenja.

''Nakon što su Agencija za privatizaciju u Federaciji BiH kao prodavac i Stanić-Invest d.o.o.Kreševo kao kupac zaključili Ugovor o kupoprodaji državnog kapitala Feroelektro d.d. Sarajevo, 15. siječnja, utvrđeno je da kupac ne izvršava svoje obveze iz Ugovora, prije svega, po osnovu investiranja-ulaganja'', navodi se.

Kopirati
Drag cursor here to close