Svečano otvaranje

Sparkasse Bank otvorila novi prostor regionalnog centra Mostar

Gospodarstvo / Flash | 21. 02. 2017. u 13:45 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u Mostaru Sparkasse Bank svečano otvorila novi prostor regionalnog centra u Mostaru u prisustvu klijenata, partnera i predstavnika javnog sektora. 

Gradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić se obratio prisutnima, podržao jačanje prisustva jedne od vodećih banaka u BiH u gradu Mostaru, te izrazio zadovoljstvo jer će građani i privrednici Mostara i hercegovačke regije imati bolji financijski servis.

Sanel Kusturica, direktor Sparkasse Bank je zvanicama potvrdio apsolutnu opredijeljenost ove banke da dugoročno razvija poslovanje u BiH, a u okviru razvojne strategije austrijske matične grupacije Erste i Sparkasse, jedne od najvećih bankarskih grupacija u Europi.

Direktorica novootvorenog regionalnog centra Mostar Sparkasse Bank Sanela Demirović, je u službenom dijelu ceremoniju uručila ček sa donacijom predstavnici Udruge za roditelje i djecu sa posebnim potrebama "Vedri osmijeh" Mostar, naglasivši kako je ovaj gest samo jedna u nizu aktivnosti Sparkasse Bank u dijelu podrške zajednici.

Time ova banka želi dodatno razvijati i jačati svoju vezu sa zajednicom u kojoj posluje, a svoju osnovnu ulogu podrške privredi i građanima regije ispunjava vrlo aktivnom politikom kreditiranja.

Samo filijala Mostar koja pokriva regiju Hercegovine je u protekle četiri godine ostvarivala prosječan godišnji rast kredita oko sedam posto. Ako se to sastavi u poređenje sa tržištem kredita koje je raslo jedan do tri posto, jasno je da je Sparkasse Bank jedan od najaktivnijih kreditora među bh. bankama, što namjerava i ostati, kazala je Demirović.

Sparkasse Bank će sa regionalnim centrom Mostar imati poslovnu mrežu od 40 poslovnica koje pokrivaju cijelu BiH. Banka raspolaže sa 90 bankomata, a njenih 500 uposlenih opslužuju oko 135.000 klijenata. Sa aktivom od 1,2 milijarde KM, kreditnim portfeljom od oko 930 milijuna KM koji kontinuirano raste, Sparkasse Bank se ubraja među vodeće i najbrže rastuće banke u BiH.  

Kopirati
Drag cursor here to close