KKR

Spajanje Telemacha i M&H-a: Dugoročna investicija u komunikacije BiH

Gospodarstvo / Flash | 04. 09. 2014. u 06:47 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

KKR, vodeća globalna investicijska firma, danas je potvrdila svoju punu podršku strateškoj inicijativi Telemacha BiH u spajanju sa bh. telekomunikacijskom kompanijom M&H Company.

Telemach BiH je dio Grupacije "United", kao jednog od europskih emitera i telekom operatera, u kojeg je KKR uložio značajnu investiciju kako bi osigurao visokokvalitetne usluge u području medija, telekomunikacija i interneta, a u skladu s europskim standardima i konkurentnim cijenama.

"Kada je tim našeg globalnog rukovodstva posjetio Bosnu i Hercegovinu početkom ove godine, bili smo ohrabreni riječima podrške za naše investicije u zemlji. Ovakve investicije osiguravaju direktne koristi za građane u smislu otvaranja novih radnih mjesta i podizanja kvalitete usluga, a također su poticaj za druge strane investitore koji razmatraju moguća ulaganja u BiH. Iz tih razloga, snažno podržavamo spajanje Telemacha sa M&H", istakao je Henrik Kraft, rukovoditelj Tima za tehnologije i telekomunikacija u okviru KKR-a za Europu.

Bosna i Hercegovina zaostaje za Europom u smislu ukupnog broja korisnika, konkurentnih cijena i kvaliteta digitalnih usluga. Predloženo spajanje, iako malo u odnosu na zajedničko sudjelovanje na BiH telekom tržištu (manje od 5%), bit će instrument u izgradnji dobro kapitalizirane privatne kompanije koja može biti konkurentna postojećim operaterima kroz tehnologiju, geografsku pokrivenost i kvalitetu proizvoda nudeći ih po konkurentnim cijenama usluga fiksne i mobilne komunikacije, te TV i širokopojasni internet usluga.

Predloženo spajanje između Telemacha i M&H podliježe uobičajenim regulatornim odobrenjima u Bosni i Hercegovini.

 

Kopirati
Drag cursor here to close