Njemačka

Šef iz snova ipak postoji: Zaposlenici mogu uzet godišnjeg koliko god žele

Gospodarstvo / Flash | 29. 12. 2016. u 07:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako mnogima izraz ‘šef iz snova’ zvuči kao opis lika iz bajke, jedan njemački poslodavac hrabro je odlučio da mu je dosta prebrojavanja dana za godišnji pa je jednostavno zaposlenicima rekao da mogu uzeti koliko žele slobodnih dana – bez da im to utječe na plaću.

Riječ je o 41-godišnjem Ullrichu Kastner, utemeljiteljem tvrtke u Leipzigu koja se bavi hotelskim biznisom, a svojih 37 zaposlenika odlučio je nagraditi na ovaj način, piše Daily Mail.

''Moj tim je pokazao da zna preuzeti odgovornost. Za mene to je i poanta u ovom poslu. Moji zaposlenici ne bi trebali 'raditi prema pravilima' već prema postizanju zacrtanog cilja'', pojasnio je Kastner.

Nadodao je da mu je glavna briga da nema zaostataka u poslu, a ova nova mjera koju je uveo na godinu dana olakšava i njemu, te 'vodi do boljeg balansa između privatnog života i posla za sve', piše Slobodna Dalmacija.

Zaposlenici su naravno oduševljeni najavljenim izmjenama, no ipak će, kao pravi Nijemci, pogodnost iskoristiti u razumnim mjerama i produžiti si godišnji sa 25 na 30 do 35 dana.

Kopirati
Drag cursor here to close