Stranke ne mare

SDP: Autocesta na jugu Mostara kao ratna linija razdvajanja

Gospodarstvo / Flash | 26. 01. 2017. u 09:45 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Jučer smo bili svjedoci još jednog napada na narod u režiji SDA, HDZ i SBB-a i ne zanima ih što misle građani'', tvrdi GO SDP BiH Mostar.

Iako su građani masovno potpisali peticiju, a na javnoj raspravi jasno stavili do znanja da ne žele trasu autoputa koja je predložena, Zastupnički dom Parlamenta FBIH je tu trasu ipak usvojio, navode u priopćenju.

''Na taj način su pomenute stranke po tko zna koji put pokazale da ih ne zanima šta misle građani i da je narod važan samo na dan izbora i nikada više. Ne zanima ih ni to što se predloženom trasom ugrožavaju rijeke Buna i Bunica, niti ih zanima to što se ugrožavaju kuće povratnika, poljoprivredno zemljište i egzistencija velikog broja ljudi. I umjesto da se autoput gradi u korist razvoja i građana, imamo situaciju da je trasa projektovana protiv razvoja, a u korist tajkuna i podjela'', navode iz SDP-a.

Međutim za SDA i HDZ je veoma važno da se trasa prostire, smatra SDP, ratnom linijom razdvajanja i po njihovom mišljenju, vjerojatno će u nekim njihovim prijedlozima za Mostar nekoliko kolovoznih traka biti u jednoj, a nekoliko u drugoj općini.

''To je za njih najvažnije kako bi obilježili i razdvojili svoje zone utjecaja i ljude koji im, po njihovom mišljenju, valjda pripadaju. Ostaje još nada da prijedlog neće dobiti neophodnu većinu u Domu naroda Parlamenta Federacije BIH i da će makar jednom preovladati glas građana, a ne glas čistog stranačkog interesa koji ne mari ni za ljude, ni za zemlju, ni za suživot'', navode iz SDP-a.

U suprotnom, kažu iz ove stranke, ostaje samo mogućnost nadati se da 'Narod zna', te da će ih se sve zajedno na izborima kazniti i spriječiti brisanje sjećanja jeftinim poklonima.

''SDP BIH će glasovati protiv trase i na sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, kao što je to glasovao i na sjednici Zastupničkog doma, u kapacitetu kojim raspolažemo i borit ćemo se za usvajanje one trase koja ide obodom Podveležja, a za koju su i građani dali svoju suglasnost'', kažu iz SDP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close