Brand Finance

Sberbank najvredniji bankarski brend u jugoistočnoj Europi

Gospodarstvo / Flash | 07. 02. 2017. u 12:57 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom protekle 2016. godine vrijednost Sberbank brenda povećana je za 33 posto na 9,1 milijarde američkih dolara.

Sberbank je popravila svoju poziciju među globalnim bankarskim brendovima prema ocjeni Brand Financea, koji definira vrijednost poslovnih brendova. Rezultati ovogodišnjeg rejtinga su objavljeni 1. veljače.

Sberbank je jedini ruski brend u top 100 bankarskih brendova i jedini ruski bankarski brend među top 500 brendova prema rangiranju Brand Finance Globala.

Sberbank je na šestom mjestu među europskim bankama, a na dvadesetčetvrtom mjestu u poretku svjetskih banaka.

''Nova realnost je da svijet postaje digitaliziran. Želimo da održimo našu kvalitetu, ostanemo jedan od lidera u sektoru, te činimo sve što je u našoj moći kako bismo to postigli. Postavili smo sebi ambiciozne ciljeve – da se pretvorimo u tehnološki visoko naprednu kompaniju. Svi smo uvjereni da ćemo uspjeti, od naših zaposlenih do klijenata i akcionara'', izjavio je predsjednik Uprave Sberbank Rusija Herman Gref.

Osnivač i generalni direktor Brand Financea David Haigh je izjavio da je Sberbank inovativna banka, koja je zasnovala svoje poslovanje na naprednim tehnologijama.

Brand Finance izračunava vrijednost brenda koristeći Royalty Relief metodologiju koja određuje vrijednost koju bi kompanija bila spremna platiti da licencira svoj brend u slučaju da već ne posjeduje licencu. Taj pristup obuhvata procjenu budućih prihoda od brenda i obračun cijene licence koja bi bila naplaćena za korištenje brenda.

Sberbank Rusija je najveća banka u Rusiji i vodeća svjetska financijska institucija, priopćeno je iz Sberbank BH.

Kopirati
Drag cursor here to close