Unutarnje gluposti

Šarović: Nikada se neće dogovoriti o izgradnji brze ceste Sarajevo – Beograd

Gospodarstvo / Flash | 19. 07. 2017. u 18:52 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović smatra da se u BiH nikada neće postići dogovor o izgradnji brze ceste Sarajevo-Beograd, preko Višegrada.

Prema njegovim riječima, vlasti u BiH trebale su se dogovoriti o trasi koja će povezivati Sarajevo i Beograd, a sve ostalo je u nadležnosti resornih ministara u zemlji.

''Skeptičan sam da će biti dogovora zbog unutarnjih gluposti i nakon nekoliko tjedana prestat će da se priča o ovome'', kaže Šarović, prenosi RTRS.

Podsjetimo, Šarović je danas odgovarajući na novinarska pitanja istaknuo da je pomogao u pregovorima s vladom Turske da Turska sudjeluje u financiranju važnog pravca koji će povezati glavne gradove BiH i Srbije.

''Turska strana je sa svoje strane odmah osigurala sredstva za izradu projektne dokumentacije i izvedbene projektne dokumentacije i obvezala se da će sudjelovati u financiranju, te očekuje od vlasti da se dogovore o trasi koja će povezati Sarajevo i Beograd. Ukoliko budemo dovoljno glupi nećemo se o tome dogovoriti'', poručio je.

Mišljenja je da je bilo bolje da su Turci rekli "evo dat ćemo vam sredstva i točno utvrdili kuda trasa treba voditi".

Kopirati
Drag cursor here to close