Samo jedna tvrtka iz BiH aplicirala za izgradnju poddionice Počitelj-Zvirovići
Od pet
OBJAVA: Ponedjeljak, 17. srpnja 2017. 16:06
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.D.
Autocesta Bijača otvaranje
0

Od pet tvrtki koje su se prijavile na tender samo je jedna iz BiH - Euro-Asfalt d.o.o, koja je ponudu dostavila u kooperaciji sa tvrtkom Strabag AG and Euro.

U sjedištu JP Autoceste FBiH d.o.o. u Mostaru obavljeno je javno otvaranje ponuda za izgradnju autoceste na Koridoru 5C, dionica Počitelj-Bijača, poddionica Počitelj-Zvirovići

Rok za dostavljanje ponuda je bio 17. srpanj do 13 sati.

Ponude za izgradnju poddionice Počitelj-Zvirovići predale su sljedeće kompanije: China Gezhouba Group Company Limited (Kina), Joint Venture: Strabag AG and Euro – Asfalt d.o.o. (Austrija i BiH), Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S. (Turska), Joint Venture: Fernas & Ozgun Insaat (Turska), Consortium: Azvirt Limited Liability Company and Power Construction Corporation of China Ltd (Azerbejdžan i Kina).

Nakon otvaranja ponuda, tendersko povjerenstvo JP Autoceste FBiH d.o.o Mostar će detaljno provjeriti pristiglu dokumentaciju, te potom izabrati izvođača radova s kojim će biti potpisan ugovor za izvođenje spomenutih radova.

Poddionica Počitelj-Zvirovići duga je 11,75 km, a najznačajniji objekti na poddionici su most Počitelj (945 m), petlja sa naplatnim mjestom i pristupnim prometnicama do regionalne ceste Buna-Domanovići i magistralne ceste M-17, tri vijadukta, tunel i otvorena trasa. Procijenjena vrijednost radova iznosi 100 milijuna eura. Predviđeni rok izgradnje je 30 mjeseci.

Izgradnja poddionice financira se iz sredstava osiguranih u okviru ugovora o zajmu sklopljenog sa Europskom investicijskom bankom (EIB), priopćeno je iz Autocesta FBiH.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.