Jablanica

Sajam Organske proizvodnje ima velik značaj za domaće proizvođače

Gospodarstvo / Flash | 30. 11. 2015. u 15:05 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Jablanici je danas, u novoizgrađenoj sportskoj dvorani prvi put svečano otvoren Sajam organske proizvodnje.

Sajam organizira Savez poljoprivrednih udruženja općine Jablanica, a u organizaciji sudjeluju i Udruženje žena "Most ", Udruženje pčelara "Bagrem" te Udruženje građana "Poljoprivrednik ". Jedan od ciljeva ove manifestacije je upoznati organske proizvođače s dodatnim mogućnostima u organskoj proizvodnji.

Tom prigodom nazočnima se obratio načelnik općine Jablanica Salem Dedić, koji je naglasio da je posebno ponosan što je u Jablanici upriličena jedna ovakva manifestacija, koja je od velikog značaja za domaće proizvođače.

Po njegovim riječima, Sajam je i prilika za domaće proizvođače da prezentiraju svoje proizvode u najboljem svjetlu, kako bi se oni mogli dalje plasirati na šire tržište, ali i da nauče još mnogo toga o organskoj proizvodnji.

Na Sajmu organske proizvodnje u Jablanici prisutnima se obratio i Sead Herceg, predsjednik Saveza organskih proizvođača FBiH, koji je u svom obraćanju istaknuo važnosti organske proizvodnje.

Herceg je također naglasio kako će Savez organskih proizvođača FBiH uvijek podržavati ovakve manifestacije, kao što je to uradio danas u Jablanici.

Svečanom otvaranju Sajma nazočio je i Ešref Maksumić, u ime certifikacijske kuće Beha Bio Cert.

U okviru ovog sajma održan je i okrugli stol na temu "Stanje i perspektiva organske proizvodnje ". Najboljim izlagačima tijekom dana su dodijeljene zahvalnice i priznanja.

Kopirati
Drag cursor here to close