RIT

Rothschild upozorava na kaos

Gospodarstvo / Flash | 06. 03. 2015. u 07:01 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski investicijski bankar i član poznate bankarske obitelji Rothschild, lord Jacob Rothschild, upozorio je da je aktualna geopolitička situacija najteža još od Drugog svjetskog rata.

Rothschild je u godišnjem izvještaju investicijskog fonda RIT Capital Partners, čiji je predsjednik, upozorio ulagače na "kaos, ekstremizam i agresiju" diljem svijeta, posebno ukazujući na "užasne probleme u Europi", prenio je britanski list Telegraf.

"Pored teške ekonomske situacije, investitori se suočavaju s geopolitičkom situacijom koja je možda najgora još od Drugog svjetskog rata", istaknuo je Rothschild u izvještaju za 2014. godinu.

Taj 78-godišnji bankar je naveo kako je to rezultat "kaosa i ekstremizma na Bliskom Istoku, ruske agresije i ekspanzije, kao i oslabljene Europe, koja bilježi užasno visoku nezaposlenost, u najvećoj mjeri izazvanoj time što se vlasti u mnogim članicama Europske unije nisu pozabavile strukturnim reformama".

Slika globalnog gospodarstva koju je Rothschild iznio u novom godišnjem izvještaju je mnogo gora od one u prošlogodišnjem izvještaju, kad je kao najveće izazove za svjetsko gospodarstvo on iznio usporenje rasta kineskog gospodarstva i moguće precjenjivanje dionica, prenio je Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close