Most u nigdje

Riješen spor: Nastavlja se gradnja mosta Avenija-Sutina

Vijesti / Politika | 30. 09. 2014. u 12:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U idućim danima se očekuje potpisivanje ugovora između HP Investinga i Grada Mostara kojim će započeti završni radovi na dovršetku mosta Avenija – Sutina'', potvrdio je Hasan Pekušić direktor HP Investinga.

Vrijednost projekta dovršetka izgradnje mosta na 'vrhu Avenije' iznosi 524 tisuće KM, pješačke pasarele 560 tisuća KM, a pristupne ceste 785 tisuća KM.

''Očekujemo da ćemo uskoro krenuti s radovima'', kazao je Pekušić.

Projekt završetka izgradnje mosta kasni zbog imovinsko-pravnog spora između Gradske uprave i jedne fizičke osobe koja nije htjela potpisati ugovor o dijelu zemljišta koji je u njezinom vlasništvu.

''Proces se vodi na sarajevskom žalbenom sudu. Prema informacijama iz Gradske uprave, taj spor više ne predstavlja prepreku radovima'', kazao je Pekušić.

Dnevni list podsjeća kako je Vlada FBiH u rujnu prošle godine odobrila preusmjeravanje 261.400,32 KM za izgradnju ovog mosta te da je premijer Federacije Nermin Nikšić je u svibnju izjavio da je u 2013.godini osigurano 1,300.000 maraka za izgradnju mosta i renoviranje Fejićeve ulice, a u ovoj godini je izdvojeno dodatnih 800.000 maraka za izgradnju prometnice u Sjevernom logoru.

Prema projektu, duljina mosta iznosi oko 120 metara, s četiri prometna traka, nogostupom za pješake kao i osiguranim priključkom na buduću autocestu.

Pekušić je za Dnevni list rekao kako je njegova tvrtka na tenderu Gradske uprave Mostara aplicirala za tri projekta. Radi se o završetku mosta, pristupne ceste iz pravca Sutine i pješačke pasarele u Zaliku. Sva tri projekta će prema ugovoru biti završena za 90 dana. Ukupna vrijednost sva tri projekta iznosi oko milijuna i 869 tisuća KM.

Kopirati
Drag cursor here to close