Nevesinje

Razgovor o kulturi življenja u nevesinjskom kraju

Gospodarstvo / Flash | 20. 10. 2016. u 11:05 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje „Inicijativa građana/ki“ Mostar okupit će žene iz Nevesinja i Mostara na okruglom stolu „Kultura življenja u nevesinjskom kraju“ 22. 10. 2016. godine u Nevesinju, u kafe-restoranu „Beograd“, Nevesinjskih ustanika 10, s početkom u 11 sati.

Okrugli stol se organizira u okviru projekta PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), čiji je cilj izgradnja pomirenja i povjerenja među građanima svih etničkih grupa u BiH, a koji se temelji na pretpostavci da izgradnja trajnog mira počinje otvaranjem iskrenog dijaloga te razumijevanjem druge strane.

Svrha okruglog stola je razmjena informacija između ove dvije zajednice, njihovoj prošlosti ali i budućnosti, te razgovor o vrijednostima, vjerovanjima, ponašanju i iskustvima pripadnika „drugih“, što će doprinijeti iskorjenjivanju negativnih stavova, stereotipa i diskriminacije.

Ova aktivnost je još jedan doprinos žena procesu izgradnje pomirenja i povjerenja među zajednicama.

Pokretači aktivnosti smatraju da su žene u stanju da jasno prepoznaju probleme lokalnih zajednica i da planiraju konkretne aktivnosti za njihovo rješavanje, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close