Terzić potvrdio

Raspisuje se novi tender za dionicu Počitelj-Zvirovići

Gospodarstvo / Flash | 04. 05. 2017. u 09:11 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava Autocesta F BiH donijela je u srijedu odluku i o tome službeno obavijestila Europsku investicijsku banku (EIB) o raspisivanju novog tendera za gradnju autoputa na Koridoru Vc, Počitelj-Zvirovići, čvor Počitelj- Most Počitelj, vrijednog 200 milijuna KM, potvrdio je za Dnevni avaz Adnan Terzić, generalni direktor kompanije.

''Već smo zatražili suglasnost EIB-a i sada čekamo njihovu odluku jer oni financiraju cijeli projekt. Mi smo donijeli odluku da bude raspisan novi tender i to će se dogoditi brzo'', rekao je Terzić.

Avaz navodi kako će raspisivanje ovog tendera, koji je posla EIB-u na objavu, biti objavljeno najkasnije za deset dana i to po ubrzanoj proceduri, a Autoceste FBiH zatražile su i tehničku pomoć od ove banke kako bi cijeli posao što prije bio proveden kraju.

Ranije je tender za ovu dionicu poništen upravo odlukom EIB-a i Autocesta F BiH zbog određenih problema s dodjeljivanjem poslova izvođačima radova.

Radi se o dionici autoputa ukupne dužine 11,2 kilometra. Gradnjom ove dionice autoputa na Koridoru Vc bila je planirana i gradnja kolosalnog mosta Počitelj dužine 945 metara i maksimalne visine 100 metara. Most Počitelj najduži je most na Koridoru Vc, čijom je gradnjom predviđeno spajanje dvije obale rijeke Neretve, navodi Avaz. Radi se o jednom od najkompleksnijih mostova na Koridoru čija je rasponska konstrukcija među stubovima 147 metara. Planirano je da most prelazi preko magistralne ceste M-17 te lokalnih cesta i željezničke pruge.

Kopirati
Drag cursor here to close