Radnici prosvjeduju: Blokiran promet u središtu Tuzle
Tužiteljstvo sukrivac?!
OBJAVA: Srijeda, 5. studenog 2014. 10:24
IZVOR: BHRT
AUTOR: M.M.
Radnici prosvjeduju: Blokiran promet u središtu Tuzle
0

Radnici firmi Tuzlanskog kantona, koje su uništene u privatizaciji blokirali su centar Tuzle

Radnici firmi Tuzlanskog kantona, koje su  uništene u privatizaciji blokirali su središte Tuzle.

Više od 200 radnika  firmi koje su uništene u privatizaciji prosvjeduju pred zgradom županijskog Tužiteljstva navodeći kako je Tužiteljstvo sukrivac u nelegalnim privatizacijama i pljački imovine, jer ne procesuira pljačku poduzeća.

Obespravljeni radnici traže povezivanje staža, uplatu dugovanja i pokretanje proizvodnje. Svake srijede oni bezuspješno ponavljaju te zahtjeve.

Radnici su blokirali središte grada, gdje je zaustavljen promet.

Radnicima, koji svake srijede prosvjeduju, danas se pridružilo stotinjak radnika zaposlenih u Remont montaži.

''Sedam godina nemamo uplaćeni radni staž. Od 2010. godine nije nam uplaćeno 15 plaća. U ovoj godini dobili smo dvije do tri plaće. Tražimo da naš menadžment shvati situaciju u kojoj se mi nalazimo. Tražimo pod hitnu uplatu doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje i isplatu neisplaćenih plaća'', rekao je za Agenciju Fena Dražen Pejić, radnik Remont montaže.

Broj radnika koji se priključio Sindikatu solidarnosti koji je, po njegovim riječima, za sada jedini legalni i legitimni predstavnik radničkih zahtjeva, bit će s tendencijom porasta.

''Svi smo u kritičnom stanju. Premijer nas je obmanjivao, to neka mu ide na dušu. Od svojih zahtjeva nećemo odstupiti. Ovaj kriminal jednom mora pasti, to je jasno svima. I Sud i Tužiteljstvo morat će jednog dana položiti račune ovom narodu'', izjavio je Hrustan Muminović, zaposlenik tuzlanske Dite.

Dodao je kako će se radnici u četvrtak pridružiti radnicima tvornice obuće Aida u blokiranju prometnica ukoliko ovi ne postignu dogovor na današnjem sastanku s predsjedavajućim županijske Skupštine.