Sve u zadnji čas

Putovnice čeka 36.000 ljudi, dobavljač se još bira

Gospodarstvo / Flash | 17. 03. 2017. u 08:43 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U BiH izdavanje putovnice čeka više od 36.000 ljudi, a novi dobavljač putnih isprava nije izabran, iako ugovor s trenutnim dobavljačem kompanijom Mühlbauer ističe za pet dana, piše Glas Srpske.

List navodi da, ukoliko izbor novog dobavljača ne bude obavljen do 21. ožujka, nove putovnice neće moći dobiti ni oni čiji zahtjev ne bude riješen do tada, niti će biti primani novi zahtjevi za izdavanje putne isprave.

Vršitelj dužnosti direktora Agencije za identifikacijeke dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) Radivoje Trbić rekao je kako je povećan broj zahtjeva za izdavanje putovnica, jer su građani zabrinuti da bi poslije 21. ožujka, kada ističe ugovor s Mühlbauerom, mogli ostati bez putovnice.

"Uvjeren sam da se to, ipak, neće desiti. Tiskanje putovnica od ponoći 21. ožujka naručivat ćemo od novoizabranog dobavljača, procedura je još u tijeku, a ponude su dostavile dvije firme", kaže Trbić, prenijela je Srna.

Novi dobavljač putovnica trebao je biti izabran još krajem prošle godine, ali su dva tendera propala zbog proceduralnih grešaka i žalbi francuske tvrtke Gemalto.

Kopirati
Drag cursor here to close