Više od milijun KM

Pušten u rad livanjski vodovod Zagoričani-Potočani

Gospodarstvo / Flash | 07. 08. 2017. u 15:20 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto u nedjelju je svečano pustila u rad livanjski vodovod Zagoričani-Potočani, čija je vrijednost nešto više od milijun i 210 tisuća konvertibilnih maraka.

''Ovo što vidim danas za mene je više od projekta jer ne znam kad smo se našli u ovolikom broju okupljeni. Danas u ovom teškom vremenu koje je puno pesimizma, demagogije, puno opterećenja jednostavno je potrebno ljudima da se nađu, to je više od svega toga što mi danas ovdje imamo, naša obveza i to ćemo raditi ubuduće ne osvrćući se na one koji ne znaju ništa drugo raditi nego pričati isprazne priče. Naša obveza je da stvaramo i osiguravamo uvjete za sve ljude na prostoru našega grada i cijele općine i da će ovakvih projekata biti i više'', kazala je Krišto.

Projekt vodovoda Zagoričani-Potočani samo je dio velikog plana opskrbe livanjskog kraja pitkom vodom, smatra livanjski gradonačelnik Luka Čelan, koji je napomenuo da se s ovim projektom započelo još prije deset godina.

''Tada je više od 70 posto stanovništva bilo bez pitke vode, a već danas vodoopskrba je gotovo u cijelosti završena. Ostatak se očekuje uspješno realizirati u skoro vrijeme", kazao je Čelan.

''Riješeno je tako pitanje pitke vode u selima Srđevići, Komorani, Lipa, Čuklić, Grborezi, Ćusanlije , Tribić, Orguz, Prolog, Lištani, Odžak, Čaić, Gornji i Donji Rujani, Dobro, a sada Zagoričani i Potočani'', napomenuo je Čelan.

U osvrtu na dosadašnje napore oko realiziranja projekta, predstavnik Mjesne zajednice Dobro te i ujedno aktualni ministar MUP-a Hercegbosanske županije Darinko Mihaljević je naglasio da je jučerašnji dan veliki za navedenu Mjesnu zajednicu čime je završen jedan važan infrastrukturni projekt.

''Rekonstruirana je elektromreža, postavili smo rasvjetu, asfaltirali sve putove, do zime je u planu novi telekomunikacijski centar čime smo riješili većinu infrastrukturnih potreba koje može imati jedna mjesna zajednica'', istaknuo je Mihaljević.

Vezano za realiziranje ovog projekta iz OO HDZ BiH Livno su poručili da je trebalo osigurati, ne samo značajna novčana sredstva, nego i dobru tehničku pripremu.

''Pripremni radovi obuhvatili su izradu projektne dokumentacije, ugovor vodospreme, nadzora, rekonstrukciju postojeće vodovodne mreže za koje su sredstva osigurali Općina Livno, Vlada Hercegbosanske županije i resorno ministarstvo, kao i sredstva s više razine vlasti gdje je ključnu ulogu odigrala upravo predstavnica livanjskog kraja i hrvatskog naroda Borjana Krišto'', naglasili su iz HDZ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close