Tuzlaci

Prosvjedi radnika pred Parlamentom

Gospodarstvo / Flash | 13. 12. 2016. u 12:01 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnici više propalih poduzeća sa područja Tuzlanske županije, okupljenih u Sindikat Solidarnosti, prosvjeduju ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH u kojoj se održava sjednica Zastupničkog doma.

Riječ je o mirnim prosvjedima čiji je povod rasprava o Nacrtu zakona o stečaju, koji je u odnosu na raniji zakon, pretrpio "male kozmetičke" izmjene kada je riječ o radnicima.

Iz Sindikata solidarnosti poručili su da u ovaj nacrt nije ugrađen nijedan njihov prijedlog koji su posredstvom zastupnika uputili Vladi FBiH, prenosi Srna.

Naime, za danas i sutra sazvane su dvije redovne sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Na dnevnom redu nalazi se Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima, te Prijedlog zakona o dopuni Zakona o visini stope zatezne kamate.

U redovnoj proceduri su zakoni o mirovinskom i invalidskom osiguranju, te o dobrovoljnim mirovinskim fondovima, kao i nacrti zakona o stečaju, te izmjene i dopune Zakona o unutarnjoj trgovini.

Zastupnički dom zasjedat će i sutra, a dnevnim redom je predviđeno razmatranje zakona o izmjenama Zakona o financijskoj konsolidaciji rudnika ugljena u FBiH prema obračunatim, a neuplaćenim javnim prihodima od 2009. do 2015. godine, Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o istraživanju i eksploataciji nafte i plina u FBiH, te Prijedloga Zakona o osiguranju.

Predložene su i odluka o prihvaćanju zaduženja po Sporazumu o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za realizaciju Projekta modernizacije puteva u FBiH, kao i odluka o prihvaćanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između BiH i Europske banke za obnovu i razvoj za realizaciju projekta sanacije nakon poplava.

Kopirati
Drag cursor here to close