Zbog grada/tuče

Proglašeno stanje prirodne nepogode u Tomislavgradu

Gospodarstvo / Flash | 04. 08. 2017. u 16:51 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Tomislavgrad donijela je u petak odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode od olujnog nevremena grada - tuče na dijelu općine Tomislavgrad.

Ova odluka je donesena nakon današnjeg održanog sastanka Stožera za civilnu zaštitu s općinskim načelnikom. Proglašeno je stanje prirodne nepogode za Omolje, Seonicu, Crvenicu, Bukovicu i Mrkodol. Nevrijeme se dogodilo 25. srpnja, prilikom čega je grad – tuča uništila i oštetila usjeve pšenice, ječma, raži i zobi.

Odlukom se također zadužuju nadležna općinska tijela da sukladno svojim ovlastima poduzmu potrebne mjere u cilju saniranja posljedica prouzročenih prirodnom nepogodom.

Proteklih dana povjerenstvo za procjenu štete općine Tomislavgrad od strane mještana spomenutih naselja koji su pretrpjeli štetu na žitnim usjevima djelovanjem grada - tuče zaprimilo je oko 40 zahtjeva gdje je pričinjena šteta od spomenute elementarne nepogode.

Od spomenutog broja zahtjeva, oko 90 posto se odnosi na usjeve žitarice,, uglavnom pšenice, dok ostatak otpada na jagodičasto voće te je u tom vremenu prijavljen i jedan uništen staklenik.

Kopirati
Drag cursor here to close