Prodan mostarski Žitopromet?
Tvrtka u stečaju
OBJAVA: Ponedjeljak, 6. veljače 2017. 15:12
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Sa.M.
Prodan mostarski Žitopromet?
18

Tragom ove informacije kontaktirali smo stečajnu upraviteljicu Žitoprometa Milku Musu koja nije željela niti potvrditi niti demantirati ove informacije.

Mostarski ''Žitopromet'' kupili su mostarski gospodarstvenici, a kako neslužbeno doznajemo, dogovor s tvrtkom u stečaju je postignut, a navodno bi iznos od 5 milijuna na račun Žitoprometa trebao biti uplaćen u roku od mjesec dana.

Tragom ove informacije kontaktirali smo stečajnu upraviteljicu Žitoprometa Milku Musu koja nije željela niti potvrditi niti demantirati ove informacije.

''Žitopromet nije prodan sve dok novac ne budu na računu'', rekla je stečajna upraviteljica Žitoprometa Milka Musa za Bljesak.info.

Doznajemo da je priča o prodaji Žitoprometa došla i do sindikalnih krugova.

Podsjećamo, mostarski je Žitopromet bio jedan od najvećih pekarskih giganata koji je uspješno poslovao 70 godina. Privatiziran je 2001. godine, od kad je poduzeće počelo bilježiti gubitke. Od 2011. godine preko stotinjak radnika počelo je prosvjedima tražiti plaće i poboljšanje poslovanja ove tvrtke.

Proizvodnja je prekinuta, a u više navrata je najavljivano dobivanje kredita i pokretanje proizvodnje u ovoj mostarskoj kompaniji.

Nakon niza prosvjeda, raznih skandala i zahtjeva raznim instancama 2012. godine pokrenut je stečaj pred Općinskim sudom u Mostaru. Nekoliko mjeseci kasnije Sud je donio Rješenje za otvaranje stečajnog postupka.

Važno je navesti kako je imovina Žitoprometa u Raštanima, Ljubuškom, Čapljini, Stocu prodana, odakle su radnicima isplaćivane zaostale plaće.

Komentari (18)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Robin Moon
prije 226 dan.
Koji mostarski gospodarstvenici ?
+175
-2
2
BA
Chrome
marko jovic
2. marko jovic
prije 226 dan.
Dika a ne nji vise
+133
-5
1
BA
Chrome
Omer Vatric
prije 226 dan.
Sve nam je ovako.najljepsi hljeb-kruh pravili
+115
-4
3
-
Chrome
moralist mostarac
4. moralist mostarac
prije 226 dan.
Dika kupio. A tekst ne spominje podmetnuti pozar?? Projekat da se tu prave zgrade je uradjen je prije 10 god.
+148
-3
4
BA
Chrome
Merak Efendija
5. Merak Efendija
prije 226 dan.
znači došlo je vrijeme da lokalni kokoššari počnu parčati i ovaj dio grada i krenu sa izgradnjom stambeno-poslovnih objekata, što je i bila zvijezda vodilja od samog početka - pošalji radnike na cestu, firma odvede u stečaj i zemlja otme i naknadno pojedinci obogate na njoj!? e tko upali ovo '''demokratsko''' i kaplitalističko svjetlo, majkku mu kurrravu bemje do sudnjega dana!!!!
+173
-10
6
BA
Chrome
Jedan Mostarac
5.1. Jedan Mostarac
prije 226 dan.
Pa neka brate prave te stambeno-poslovne objekte dabogda im zadnje bilo.Kome ih misle prodavati.Mogu ih samo između sebe prodavati i davati u kompenzaciju izvođačima radova ali i tome dođe kraj.
+104
-5
3
-
Chrome
Merak Efendija
5.2. Merak Efendija
prije 226 dan.
a kupit će ih netko sa strane...ili će ostati neprodani dok ne naleti netko sa lovom...znaš kako to kruži kod nas u gradu
+33
-0
1
BA
Chrome
Učitaj sve odgovore
tom cruise
6. tom cruise
prije 226 dan.
Moj zivot je izgubljen bespovratno zivim samo za dan kada ce puknut nekakva revolucija ili ako nista rat pa da se stvari okrenu i onda da pucamo cvoke svim ovim ratnim profiterima ako budemo zivi i stvari se okrenu da oni budu dole a slicni meni da budu gore pa makar isto ratnim profiterstvom kao sto su i oni !
+111
-25
7
BA
Firefox
Dezurni Kriticar
6.1. Dezurni Kriticar
prije 226 dan.
A moj Tome, zar si toliko blesav da bi ostao za još jedan belaj ovdje? Zar si toliko naivan da misliš da bi tajkuni proveli u ovom ludilu i sekundu, da se kojim slučajem zapuca? Svi bi oni lagano uhvatili pedalu, a onda pod kraj rata ili belaja došli nazad, kupili nekoliko lokalnih huligana da očiste sve te neke nove pokušaje profiterstva. Sve je to već viđeno, Dika i ekipa ubire lovu, a kokošari bez morala za njega i njegove rade prljave poslove. Nego majstore, ha nanjušiš kakav belaj, hvataj se putovnice i navijaj iz daleka  :-)
+147
-6
4
BA
InternetExplorer
Cinco Kapulica
7. Cinco Kapulica
prije 226 dan.
Nigdje bolje i ukusnije štruce nije bilo,e tugo tugo...
+87
-1
1
DE
Chrome
tom cruise
8. tom cruise
prije 226 dan.
Upravu si sve to sto kazes, ne treba nikoga imenom prozivat zna se ko su oni u cijelom mostaru zna se da i mi to znamo i oni nas znaju, samo mi nisu jasni ovi sto rade poslove od 500 maraka i jedni druge podkopavaju kao da nisu svjesni ko su krivci i negativci u svemu ovome .
+92
-5
3
BA
Firefox
BACAM KAMEN
9. BACAM KAMEN
prije 226 dan.
Polako svataju i ovi hamali što rade za 500KM,već nedostaje neke radne snage u BiH.to osjeća i Dika,Haso,Ikić i dosta gazda(trenutno građevinskih)da ne nabrajam.Tražit će se u BiH uskoro radnici i strućnjaci kao u Njemaćkoj u koju se preliva BH radna snaga.Po se ri se u tvornice,firme,bašte,njive,vočnjake plantaže u kojima nema tko raditi,takođe u zgradurine u kojima nema tko živiti,tržne centre bez kupaca,bolnice bez doktora i pacijenata,njivu i baštu bez težaka.MENE STARA bez KOMŠIJE,i DRŽAVU BEZ MLADOSTI.Bjedna zemljo i BOGU si teška.
+125
-0
1
BA
Chrome
BACAM KAMEN
9.1. BACAM KAMEN
prije 226 dan.
P,S,....Jedino če bolnice raditi malo ali bez doktora dok mi stari pomremo.
+48
-1
2
BA
Chrome
Brtovic Tatarski
prije 226 dan.
BOJITE LI SE BOGA??????
+45
-2
2
FR
Chrome
Merak Efendija
10.1. Merak Efendija
prije 226 dan.
ne vjeruje ta baggra u boga, samo u svoj novčanik..zato nam i jeste ovako
+46
-2
3
BA
Chrome
Učitaj još komentara