Radionica u Čapljini

Privatni sektor u turizmu i lokalna zajednica mogu imati koristi od planinskog turizma

Gospodarstvo / Flash | 24. 10. 2014. u 15:53 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar i Turistički klaster Hercegovina organizirali su u Čapljini radionicu ''Utjecaj planinarenja na razvoj ruralnog turizma''.

Radionica se organizirala u okviru projekta ''Podrška razvoju planinarskog turizma: Završetak i obnova visoko-gorske hercegovačke transverzale“ kojeg realizira Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar, a u suradnji s Udruženjem Turistički klaster Hercegovina uz podršku JICA (Japan International Cooperation Agency).

Kroz teme radionice sudionici su se osvrnuli se na dobrobiti izgradnje turističke infrastrukture, tj. kako privatni sektor u turizmu i lokalna zajednica mogu imati koristi od razvoja planinskog turizma, s osvrtom na primjere najboljih praksi u Sloveniji i Srbiji, te na potencijale Hercegovine, odnosno koje koristi razvoj planinarskog i ruralnog turizma nosi privatnom sektoru i lokalnoj zajednici.

Predavači na radionici bili su stručnjaci u području turizm Mario Nikolić, član Extreme Summit Team Srbija i Zoran Bibanović, predsjednik asocijacije turističkih agencija BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close