Okrugli stol

Prijedlog cestovnog povezivanja županija HNŽ, ZHŽ i HBŽ

Gospodarstvo / Flash | 08. 04. 2013. u 13:38 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru danas je održan Okrugli stol “Prijedlog cestovnog povezivanja županija Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske” na kojem su nazočili predstavnici državne i federalne vlasti, kao i predstavnici Vlade HNŽ, ZHŽ, HBŽ, te predstavnici jedinica lokalne samouprave i Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

U ime Vlade Hercegovačko-neretvanske županije nazočne je pozdravio Ilija Cvitanović, ministar prometa i veza, ističući kako su Vlada HNŽ i ministarstvo na čijem je čelu spremni surađivati sa svim sudionicima na realizaciji ovoga projekta, a ministarstvo će sve svoje ljudske i druge potencijale staviti u službu realizacije ovoga projekta. Također je istaknuo kako je ulaganje u cestovnu infrastrukturu od strateškog značaja i to je sigurno ulaganje u budućnost naše Županije.

Ministar Cvitanović na kraju je naglasio kako je za konačnu realizaciju ovoga projekta neophodna suradnja i razumijevanje svih nivoa vlasti.

Na okruglom stolu prezentirana je trenutna situacija ukupnih događanja u BiH u svezi s planiranjem, projektiranjem i građenjem cesta, te izradom strategije i prostornih planova na različitim razinama vlasti, te je na tom tragu zaključeno kako ključni cilj treba biti izrada prijedloga cestovnog povezivanja triju navedenih županija, a koji će biti usuglašen i kompatibilan kako između njih tako i sa susjednim područjima BiH i Republike Hrvatske.

Osnovni zadatak projekta je analizirati sva rješenja u postojećoj studijskoj, strategijskoj i planskoj dokumentaciji, te temeljem toga pripremiti prijedlog cestovnog povezivanja vodeći, računa da je Mostar regionalni centar prometnog područja.

Inače, koordinator Okruglog stola je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ŽZH, a uloga Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru je tehnička i organizacijska priprema Okruglog stola i izrada neophodne tehničko-dokumentacijske osnove.

Kopirati
Drag cursor here to close