www.euprojekti.info

Predstavljen prvi hrvatski i regionalni portal o EU fondovima

Gospodarstvo / Flash | 12. 09. 2012. u 12:22 Z.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Privatna tvrtka "EU projekti'' predstavila je u srijedu u Zagrebu web portal www.euprojekti.info, prvi hrvatski i regionalni portal o EU fondovima koji na jednom mjestu donosi sve najvažnije informacije o financiranju projekata iz fondova Europske unije, kao i sve natječaje na koje se mogu prijaviti korisnici iz Hrvatske i regije.

Riječ je o privatnoj inicijativi tvrtke "EU PROJEKTI" i Instituta za razvoj poduzetnišva i projekte EU-a koji bi trebao postati središnje mjesto informiranja na tom području i omogućiti podizanje apsorpcijskih kapaciteta korisnika iz Hrvatske i regije.

Kako je predstavljajući projekt istaknula vlasnica tvrtke Ariana Vela, Hrvatska je iz europskih fondova do sada povukla nešto više novca nego što je uplatila članarine.

''Ugovoreno je nešto više od 40 posto raspoloživih sredstava iz pretpristupnog fonda IPA, a od čega je nešto više od 20 posto isplaćeno.'' - kazala je.

Ulaskom u EU, Hrvatskoj će na raspolaganju biti 10 do 15 puta veći iznosi nego do sada, više od milijardu eura na godinu, istaknula je.

"O nama ovisi hoćemo li tome okrenuti leđa ili učiniti više", kazala je Vela.

Portal eu-projekti.info sadrži sve objavljene i najavljene natječaje iz fondova EU-a za Hrvatsku i regiju, kao i one koje je objavila Europska komisija u Bruxellesu s njihovim sažecima na hrvatskom jeziku, kazala je, istaknuvši da je pristup portalu posve besplatan.

Tražilicom se mogu pronaći natječaji na koje se mogu prijaviti projekti prema različitim kriterijima kao što su, primjerice, država, tema, organizacija, iznosi, rokovi i slično.

Osim natječaja, na portalu se može pronaći opis svih programa EU-a namijenjenih hrvatskim korisnicima, savjete o tome kako napisati i provesti projekt, najave edukacija, forum za razmjenu mišljenja, savjeta i uspostavu partnerstava te blog o aktualnim događajima.

Korisnici se mogu prijaviti i na elektronički newsletter kako bi bili u toku sa svim događajima relevantnim za fondove EU-a, a inicijativa se može pratiti i na Facebooku, Twitteru i LinkedInu.

Kopirati
Drag cursor here to close