Prijavite se

Poziv za osobe s invaliditetom: I ja mogu biti farmer!

Gospodarstvo / Flash | 26. 08. 2016. u 15:22 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''I ja mogu biti farmer'', naziv je projekta koji je namijenjen za sve osobe s invaliditetom s područja Kantona Sarajevo i grada Mostara.

Inače, Udruženje građana "Nešto Više" raspisuje javni poziv za izbor korisnika projekta "I ja mogu biti farmer".

''Namjera nam je da omogućimo osobama s invaliditetom da nauče tehniku urbanog vrtlarstva, kako bi im omogućili veći stupanj neovisnosti, samopouzdanja i socijalizacije, te mogućnost generiranja zarade. Radionice će uključivati teoretski i praktični dio prilagođen svakom korisniku'', priopćeno je iz UG Nešto više, gdje navode da je projekt namijenjen za sve osobe s invaliditetom s područja Kantona Sarajevo i grada Mostara, bez obzira na stupanj invalidnosti.

Kako je navedeno, u okviru projekta, organizirat će se tri tematske edukacije, koje su predviđene za 48 korisnika koje će biti podijeljene u četiri grupe.

''Teme koje ćemo obraditi su uzgoj povrća i gljiva, uzgoj voća i uzgoj ljekobilja. Po završenim edukacijama, korisnicima će biti dodijeljen i sadni materijal i ostale potrepštine, kako bi svaki korisnik dobio priliku da uspostavi vlastiti mali vrt u svom domu (balkonu, vrtu, organizaciji i sl.)'', kažu iz udruženja.

Edukacija će se održati u razdoblju od tri mjeseca, od rujna do studenog 2016. godine , na imanju Udruženja građana 'Nešto Više', koje se nalazi u neposrednoj blizini Mostara u mjestu Humilišani.

Za prijavu na javni poziv potrebno je dostaviti popunjen obrazac zahtjeva i dokaz o vrsti i stupnju invaliditeta (nalaz, ocjena i mišljenje nadležnog organa ili rješenje iz kojeg se može vidjeti postotak invalidnosti - skenirano, uslikano ili kopija). Obrazac zahtjeva možete preuzeti na ovom linku.
 
Poziv ostaje otvoren do popunjavanja svih mjesta, a u slučaju većeg broja prijavljenih UG "Nešto Više" će izvrišiti selekciju kandidata za sudjelovanje u projektu.
 
Zainteresirane osobe se mogu prijaviti putem e-maila [email protected] ili putem faksa 033/788-741. Za sve dodatne informacije možete se obratiti Jeleni Backović na broj telefona 066/ 934-206.

Inače, ovaj projekt se realizira uz podršku Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Kopirati
Drag cursor here to close