Pozdravite se s novčanicom od 50 eura, stiže nova, bolja
od 4. travnja
OBJAVA: Subota, 18. ožujka 2017. 17:39
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: K.K.
50 eura novčanica
1

Nova novčanica, sa portretom boginje Europe, lika iz grčke mitologije, ima unaprijeđene sigurnosne karakteristike

Nova novčanica od 50 eura s boljim sigurnosnim karakteristikama ući će od 4. travnja u opticaj, a u prvom valu će biti pušteno 5,4 milijarde eura novčanica. 

Nova novčanica, s portretom boginje Europe, lika iz grčke mitologije, ima unaprijeđene sigurnosne karakteristike kako bi se otežalo krivotvorenje i prozor koji postaje transparentan kada se okrene k svjetlu, prenosi agencija Reuters.

Osim toga, zaštitno obilježje na novčanicama je zelena brojka, koja, kad se novčanica nagne, mijenja boju iz zelene u tamnoplavu. 

Ovo je četvrta novčanica koja doživljava promjenu od uvođenja jedinstvene valute u EU 2002. godine nakon što su izgled promjenile novčanice od 5,10 i 20 eura. 

Europska centralna banka je već u svibnju 2013. godine zamjenila novčanicu od pet eura, u rujnu 2014. godine apoen od 10 eura i u studenom 2015. godine novčanicu od 20 eura. 

Apoen od 50 eura je najčešće upotrebljavan od svih apoena u eurima. Više od osam milijardi novčanica u opticaju su apoeni od 50 eura, što čini 45 posto od ukupnih apoena u opticaju, prenosi B92.


Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Ana Olic
prije 5 dan.
KAD zavrse sve nove novcanice neces vise trebati brojat svoj cash jer ima najnoviji rfid chip mozes nazvati za info da ti oni kazu koliko imas sakriveno u madraCi ili zakopano u zemlji radi reda da se nemucis!!
+4
-2
1
DE
Firefox