Pozdravite se s novčanicom od 50 eura, stiže nova, bolja
od 4. travnja
OBJAVA: Subota, 18. ožujka 2017. 17:39
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: K.K.
50 eura novčanica
1

Nova novčanica, sa portretom boginje Europe, lika iz grčke mitologije, ima unaprijeđene sigurnosne karakteristike

Nova novčanica od 50 eura s boljim sigurnosnim karakteristikama ući će od 4. travnja u opticaj, a u prvom valu će biti pušteno 5,4 milijarde eura novčanica. 

Nova novčanica, s portretom boginje Europe, lika iz grčke mitologije, ima unaprijeđene sigurnosne karakteristike kako bi se otežalo krivotvorenje i prozor koji postaje transparentan kada se okrene k svjetlu, prenosi agencija Reuters.

Osim toga, zaštitno obilježje na novčanicama je zelena brojka, koja, kad se novčanica nagne, mijenja boju iz zelene u tamnoplavu. 

Ovo je četvrta novčanica koja doživljava promjenu od uvođenja jedinstvene valute u EU 2002. godine nakon što su izgled promjenile novčanice od 5,10 i 20 eura. 

Europska centralna banka je već u svibnju 2013. godine zamjenila novčanicu od pet eura, u rujnu 2014. godine apoen od 10 eura i u studenom 2015. godine novčanicu od 20 eura. 

Apoen od 50 eura je najčešće upotrebljavan od svih apoena u eurima. Više od osam milijardi novčanica u opticaju su apoeni od 50 eura, što čini 45 posto od ukupnih apoena u opticaju, prenosi B92.


Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Ana Olic
prije 155 dan.
KAD zavrse sve nove novcanice neces vise trebati brojat svoj cash jer ima najnoviji rfid chip mozes nazvati za info da ti oni kazu koliko imas sakriveno u madraCi ili zakopano u zemlji radi reda da se nemucis!!
+4
-2
1
DE
Firefox