Posjeta

Potpredsjednici FBiH u Mostaru: FERK je iznimno važan za državu

Gospodarstvo / Flash | 15. 05. 2017. u 10:45 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednici Federacije BiH Milan Dunović i Melika Mahmutbegović boravili su danas u Mostaru, gdje su se sastali s predstavnicima Regulatorne komisije za energiju Federacije BiH - FERK.

Uoči sastanka, u izjavi za medije potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović kazala je kako je ovo njezin prvi posjeta FERK-u i tom prigodom će se upoznati s funkcioniranjem FERK-a, o tome što se uradilo nakon imenovanja čelnih ljudi, te kakvi su planovi za budućnost.

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović kazao je kako je FERK od iznimnog značaja, kako za Federaciju BiH, tako i za BiH.

"Ovo je jedan od rijetkih pozitivnih primjera gdje se pokazalo na praktičan način kako politika ne smije biti kočničar nekih procesa. Konkretno, kod FERK-a, mislim da je ovo prvi put da se dogodilo imenovanje članova jedne agencije istovremeno, a ne da imamo situacije da se imenuje jedan član pa naknadno drugi, pa ljudi budu u tehničkom mandatu", istaknuo je Dunović.

Predsjednik FERK-a Mile Srdanović kazao je kako je i FERK, nažalost, postao predmetom političkih igara u zadnje vrijeme, što je srećom uspješno riješeno prije tri mjeseca kada su imenovani članovi FERK-a.

"Konačno smo svi regularni članovi FERK-a što se dugo nije dogodilo. Nemamo mandate da se uplićemo u politiku. Nas je možda politika dovela tu, a sada je na nama obveza da radimo tehnički najispravnije što možemo", kazao je Srdanović.

Kopirati
Drag cursor here to close