Natječaj u planu

Poticaji u HNŽ: Zapošljavanje mladih počinje u ožujku

Gospodarstvo / Flash | 20. 02. 2017. u 07:05 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Služba za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanske županije u roku od nekoliko tjedana trebala bi raspisati prvi natječaj za osobe koje stječu prvo radno iskustvo. Ranijih godina ovaj natječaj je bio raspisivan samo jednom godišnje, ali ovaj put Služba za zapošljavanje HNŽ je promijenila način rada.

''Planirali smo ove godine u tri navrata raspisati natječaj za osobe koje stječu prvo radno iskustvo. Radi se o tome da im Služba za zapošljavanje snosi troškove zdravstvenog i mirovinskog osiguranja, a poslodavac je dužan isplatiti plaću. Do godinu dana možemo snositi troškove osiguranja za osobe koje imaju visoku stručnu spremu, a pola godine plaćamo troškove osiguranja za osobe sa srednjom stručnom spremom'', rekao je za Večernji list ravnatelj Službe za zapošljavanje HNŽ Vlado Čuljak.

Dodao je su se odlučili na tri ovakva natječaja ove godine kako bi izašli u susret poslodavcima.

''Ne mogu svi planirati nova zaposlenja u isto vrijeme. Zato ćemo imati više natječaja u različitim razdobljima kako bismo se prilagodili poslodavcima. Prijašnjih godina bilo je veliko zanimanje za ovaj projekt, očekujemo kako će isto biti i tijekom 2017. Godine'', ističe Čuljak.

Još jedna zanimljivost vezana uz ovaj najavljeni natječaj jest kako nije ograničen broj ljudi za koje će Služba za zapošljavanje HNŽ-a plaćati doprinose pola godine, odnosno godinu dana.

Kopirati
Drag cursor here to close