Poslovanje 'Agrokora' u BiH stabilno
Novi sastanak
OBJAVA: Srijeda, 13. rujna 2017. 14:13
IZVOR: Fena
AUTOR: A.M.
Poslovanje Agrokora u BiH stabilno
0

Dodao je da je vrijeme velikih otpuštanja radnika završeno likvidacijom "Velpra", te da su "Ledo" i "Sarajevski kiseljak" dokapitalizacijom postali vlasnici "Konzuma" u BiH.

Na današnjem sastanku predstavnika bh. vlasti s povjerenikom hrvatske vlade za "Agrokor" Antom Ramljakom poslovanje te kompanije u BiH ocijenjeno je stabilnim.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović rekao je nakon sastanka da je stanje danas najbolje od prvog sastanka o "Agrokoru" koji je održan u travnju, te da postoji vidan napredak uprkos nekim lošim stvarima.

Dodao je da je vrijeme velikih otpuštanja radnika završeno likvidacijom "Velpra", te da su "Ledo" i "Sarajevski kiseljak" dokapitalizacijom postali vlasnici "Konzuma" u BiH.

''Dobili smo obećanje da ta dokapitalizacija neće negativno utjecati na poslovanje ovih dviju kompanija'', rekao je Šarović.

Istaknuo je da "Mercatorovo" preuzimanje "Konzumovih" objekata ide svojim tijekom i da bi trebalo biti završeno do kraja rujna.

Ramljak je rekao da je poslovanje "Agrokora" u BiH stabilizirano i da će dobavljači sigurno naplatiti svoja potraživanja.

''Kupci će i dalje imati traženu robu u našim trgovinama, a naši radnici ne trebaju više strahovati za radna mjesta'', naglasio je Ramljak.

Precizirao je da je likvidacijom "Velpra" otpušteno 129 radnika koji su dobili otpremnine, dok ih je 26 prešlo u druge "Agrokorove" kompanije.

Istaknuto je da dug prema dobavljačima iznosi 65 milijuna KM i da će biti izmirivan u razdoblju od tri-četiri godine.

Ramljak je naveo da "određena ruska banka" pokušava naplatiti kredite koje je dala "Agrokoru" zapljenom njegove imovine izvan Hrvatske, uključujući i BiH.

''Iz suda još ništa službeno nismo dobili tako da o tome ne mogu više ništa reći'', naglasio je Ramljak.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.