Poslodavci iz Hercegovine ponudili 315 radnih mjesta
Sajam
OBJAVA: Petak, 21. travnja 2017. 15:43
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Sa.M.
Poslodavci iz Hercegovine ponudili 315 radnih mjesta
0

Na sajmu su četrdesetak radnih mjesta ponudile i dvije ugostiteljske tvrtke iz Crne Gore, dok poslodavcima iz Nevesinja i Gacka ovaj put nije trebalo novih radnika.

U Trebinju je danas otvoren Regionalni sajam za zapošljavanje na kome su 23 poslodavca iz Hercegovine i Crne Gore iskazala potrebu za 315 radnika različitih profila i stručne spreme.
Poslodavci su iskazali potrebu za građevinskim i strojarskim inženjerima, građevinskim i ugostiteljskim radnicima, pekarima.

Otvarajući sajam, direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić rekao je da su ovakvi skupovi prilika da nezaposleni brže nađu posao, te istakao da su pozitivna iskustva sa ovakvim načinom ponude posla.

Vujičić je podsjetio da je u okviru projekata Zavoda u prošloj godini na nivou Filijale Trebinje zaposleno oko 600 ljudi, a u prva tri mjeseca ove godine 514 osobe.

Na sajmu su četrdesetak radnih mjesta ponudile i dvije ugostiteljske tvrtke iz Crne Gore, dok poslodavcima iz Nevesinja i Gacka ovaj put nije trebalo novih radnika, piše Srna.

I zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić smatra da organiziranje ovakvih sajmova mnogo znači za grad i regiju, a prvenstveno za nezaposlene ljude koji na jednom mjestu mogu da izaberu neki od više ponuđenih poslova.

Ćurić je napomenuo da su predstavnici grada Trebinja prethodnih dana razgovarali sa određenim brojem osoba koja su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, da bi se našlo rješenje za njihovo brže zaposlenje.

"I oni koji traže posao moraju više da se angažiraju, da daju ideje, a lokalne zajednice i republičke institucije će im rado izaći u susret kreditnim sredstvima ili nekim drugim vidovima donacija i pomoći poslodavcima koji imaju volju da zaposle, ali nemaju dovoljno sredstava", kaže Ćurić i ističe da je u interesu svih da na zavodima bude što manje ljudi.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.