Halo?

Pomoć zapošljavanju: U samo dvije minute podijeljeno 18 milijuna KM?!

Gospodarstvo / Flash | 08. 05. 2017. u 12:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dana 8.5.2017. godine objavljen je drugi Javni poziv za sudjelovanje u Programu sufinanciranja zapošljavanja 2017 (Prvo radno iskustvo, Vaučer za posao, Javni radovi i Periodično zapošljavanje), a odmah nakon toga objavljeno je kako je Federalni zavod za zapošljavanje pretrpan.

''Obavještavamo poslodavce i nezaposlene osobe da se apliciranje za učešće u Programu privremeno ograničava zbog velikog broja podnesenih elektronskih prijava i ograničenog iznosa raspoloživih financijskih sredstava. Nakon što se izvrši obrada pristiglih prijava i utvrdi postojanje eventualne mogućnosti za dalje prijavljivanje, Javni poziv će se nastaviti'', naveo je Zavod.

No, neki sumnjaju u transparentnost poziva pa je tako agencija Patria objavila kako je samo nakon dvije minute Javni poziv popunjen.

''Samo desetak minuta nakon što je Javni poziv otvoren agenciji Patria javio se jedan poslodavac koji se htio prijaviti na poziv, ali je već u 8:02 odbijen s obrazloženjem da prijava nije prihvaćena jer nema više sredstava na raspolaganju! Zvuči nevjerojatno da je Zavod za zapošljavanje za samo dvije minute uspio podijeliti 18 miliona KM koliko je bilo predviđeno ovim pozivom. Postavlja se pitanje jesu li sredstva uopće podijeljena ili su neke firme unaprijed imale pripremljene aplikacije koje su poslali točno u 8 sati, te da je tako u samo dvije minute podijeljeno 18 milijuna KM'', piše Patria.

Na pozive portala Bljesak.info u federalnom Zavodu nitko nije odgovarao iako na službenim internetskim stranicama stoji kako se pozivi, zbog obujma posla, primaju od 11 do 15 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close