Prihod 52 milijuna KM

Polšak: Gorenje i dalje jedan od lidera na tržištu BiH

Gospodarstvo / Flash | 23. 04. 2017. u 08:09 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gorenje Commerce je prošle godine u Bosni i Hercegovini ostvarilo čisti prihod od 52 milijuna maraka i zadržalo poziciju jednog od lidera na tržištu bijele tehnike i kućanskih aparata.

Kompanija koja djeluje u okviru Gorenje grupe u BiH zapošljava 84 radnika. U skladu sa rokovima izmiruje obaveze prema dobavljačima, državi i uposlenicima, što potvrđuje certifikat bonitetne pouzdanosti.

Robert Polšak koji je odnedavno ponovo na čelu Gorenje Commerca kaže da su posebno ponosni na svoju servisnu mrežu.

''Pored naših uspješnih rezultata u protekloj godini, ponosni smo i na 17 ugovornih servisnih jednica, kao i vlastiti servis u Blažuju, te vlastiti pozivni centar koji zajedno imaju zadatak da pružaju dodatnu uslugu i podršku svim našim kupcima. Pored razvijene distributivne mreže, Gorenje posjeduje sedam vlastitih maloprodajnih studija u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Banja Luci i Zenici koji kupcima prezentuju široku ponudu naših proizvoda prepoznatljivih po vrhunskom dizajnu i kvaliteti'', ističe Polšak.

Kompanija je prošle godine zadržala visok nivo društvene odgovornosti sponzorirajući veći broj udruženja i organizacija te ''Sportske igre mladih'', čime nastoji, kako kaže Polšak, dio ostvarenih sredstava iz poslovanja vratiti društvenoj zajednici.

Gorenje grupacija je jedna od vodećih europskih proizvođača kućanskih aparata, sa povijesti dugom 67 godina. Grupacija je razvila dva globalna brenda (Gorenje i premium brend Asko) kao i šest lokalnih brendova, koji su prisutni na tržištima 90 zemalja širom svijeta. Grupacija zapošljava skoro 11.000 zaposlenika i generira 95 posto svojih prihoda na globalnom tržištu. Gorenje posjeduje proizvodna postrojenja širom Europe, u Sloveniji, Srbiji i Češkoj Republici, kao i razvojne centre u Švedskoj, Nizozemskoj Češkoj Republici i Sloveniji. U 2016. godini ostvareni prihod je dostigao iznos od 1,258 milijardi eura.

Kopirati
Drag cursor here to close