Reakcija

Poljoprivrednici nezadovoljni uvođenjem trošarina

Gospodarstvo / Flash | 04. 04. 2017. u 09:29 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje malih i srednjih poljoprivrednika u BiH uputilo je pismo parlamentarcima BiH povodom sjednice Zastupničkog doma PSBiH koja je na redu sutra i na kojoj će se razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u BiH.

Pismo prenosimo u cijelosti

Poštovani zastupnici!

Vjerujem da ste i sami svjesni izuzetno teške situacije u poljoprivredi u cijeloj BiH. Federalne vlasti su nam značajno smanjile poticaje za poljoprivredu u posljednje tri godine, sa isplatom nam kasne više od pola godine, a nekima još nisu isplaćeni poticaji iz 2014. godine.

Mi mali i srednji poljoprivrednici dobivamo mrvice dok se raznim tajkunima redovno isplaćuju milijunski iznosi. Vlasti u BiH su nas ostavile bez sredstava EU već nekoliko godina, bez zaštite od daleko razvijenije konkurencije iz uvoza i sada nam još hoće da povećaju trošarine na gorivo za autoputove koje mi sa svojim traktorima nikako ne koristimo.

Uvođenje plavog dizela nam se obećava od 2010. godine i još nije uveden dok naša konkurencija iz susjednih zemalja i zemalja EU ima plavi dizel dugi niz godina. Vjerujte da bi nas većina najradije napustila zemlju i otišla trbuhom za kruhom, ali nama ni to nije omogućeno jer imovinu nemamo prodati kome a rate kredita će nas stići gdje god da odemo.

I eto do čega smo dovedeni da sanjamo kako bi bilo dobro da smo beskućnici i da možemo otići iz ove zemlje trbuhom za kruhom.

Zadnja nada spasa ste nam vi, zastupnici koji ste u mogućnosti da zaustavite povećanje trošarina za gorivo dok se nama ne omogući plavi dizel. Bit ćemo vam zahvalni ako zaustavite ove štetne izmjene zakona ali ako to ne uradite onda ćete biti naša meta na svakom koraku jer ćete takvim činom zabiti i posljednji čavao u naš lijes.

Kopirati
Drag cursor here to close