Pogledajte trasu budućeg Koridora 5C na području Mostara
Mostar Sjever-Mostar Jug
OBJAVA: Petak, 10. veljače 2017. 19:40
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.S.
Buna 5C IPSA
4

Potpuno je promijenjen položaj petlje Mostar – Jug, čime je omogućena lakše i brža povezanost autoceste i magistralne ceste M17, obrazlažu predlagači.

"Izgradnja dionice Mostar Sjever – Mostar Jug, kao i tunela Prenj trebala bi početi u proljeće, odnosno s početkom građevinske sezone, naredne godine", kazao je direktor JP Autoceste FBiH Adnan Terzić.

Terzić je za Slobodnu Bosnu kazao kako je izabrana nešto skuplja varijanta trase s izgradnjom tunela koji bi išao ispod naseljenih područja i poljoprivrednog zemljište, kako bi šteta za okolinu bila što manja.

"Činjenica je da će izgradnja tunela poskupjeti izgradnju autoceste na ovoj dionici, ali će ona i dalje biti niža nego predviđena trasa brdima iznad Blagaja”, pojasnio je Terzić.

"S početkom proljeća imat ćemo četiri gradilišta, a tijekom godina, nadam se, ukupno šest gradilišta", kazao je.

Podsjetimo, amandmani Vlade Federacije BiH na Prijedlog prostornog plana područja posebnih obilježja od značaja za FBiH „Autocesta na Koridoru 5C“ usvojeni su na jučer na sjednici Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamenta FBiH.

"Najznačajnije izmjene odnose se na dionicu Konjic (petlja Ovčari) – Mostar Sjever, te se izmjenom, koju je predložilo JP Autoceste FBiH, omogućava jeftinije i bolje rješenje izgradnjom tunela Prenj. Tako se po istom prijedlogu trasa autoceste skraćuje za 18 km čime se povećava isplativost projekta", kazao je pomoćnik federalnog ministra prostornog uređenja Zdenko Antunović.

Također, usklađena je trasa autoceste na dionici Mostar Sjever – Mostar Jug.

Umjesto prolaska trase kroz Blagaj ona je pomjerena na način da prolazi između aerodroma Mostar i magistralne ceste M17.

Potpuno je promijenjen položaj petlje Mostar – Jug, čime je omogućena lakše i brža povezanost autoceste i magistralne ceste M17, obrazlažu predlagači.

Komentari (4)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Brtovic Tatarski
prije 226 dan.
ma jbo VC vec pogledaj sve obradjeno,posadjeno sredjeno,nigdje kese.....................
+57
-40
4
FR
Chrome
 Mali
2. Mali
prije 226 dan.
Dabogda ovo 2030ineke bilo u funkciji
+42
-9
4
BA
Firefox
Prikaži negativno ocijenjen komentar.
zijo mijo
4. zijo mijo
prije 226 dan.
jeste li vi glupi prirodno ili ste uzimali casove...pa ovo je opet prikaz stare trase...radi ovoga s.ranja narod i buni ...nije ovo finalno...bolje se informirajte
+38
-17
6
-
Chrome